Hlavní obsah

Mistr nasázel Opavě šest gólů. Výsledek je skvělý, ale museli jsme si ho zasloužit, upozornil Trpišovský

Opava

Překvapení se nekonalo. Fotbalisté Slavie Praha deklasovali Opavu na jejím hřišti vysoko 6:0 a jako jediní neporažení si upevnili pozici lídra ligové tabulky. Úřadující mistr se v promrzlém Slezsku do provozní teploty rozehřál ve druhém poločase, kdy do branky domácího Fendricha nasázeli pět gólů. O dva z nich se postaral útočník Jan Kuchta.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Slávistická fotbalová radost v Opavě. Zleva slaví Jan Bořil, Peter Olayinka a Jan Kuchta.

Článek
Fotogalerie

„Výsledek je skvělý a vypadá jednoznačně, ale museli jsme si ho zasloužit," hlásil trenér Slavie Jindřich Trpišovský. „Opava začala velice dobře, nedala nám nic zadarmo. My jsme naopak začátek nezachytili a k lepšímu výkonu jsme se propracovávali postupně. Možná to bylo i tím, že jsme čekali trochu jiné rozestavení a chvíli jsme na začátku s Ondrou Kúdelou komunikovali, v jakém rozestavení domácí vlastně hrají. Hodně mám pomohl první gól a druhý nás definitivně uklidnil," vykládal trenér sešívaných.

Slavia mívá po reprezentačních srazech potíže a ani v Opavě nezačala nejlépe. „Asi to bylo tím, jaká byla zima. Rozehřívali jsme se trochu pomaleji," vtipkoval kapitán hostí Ondřej Kúdela. „Vždycky se po těch repre pauzách trošku hledáme. Připravovali jsme se na to, přesto byl náš výkon prvních dvacet minut hodně syrový. Opava tam měla v prvních pěti minutách po našich laciných ztrátách dvě slušné šance," upozornil Trpišovský.

„Jenomže co z toho, když nedokážeme dát gól," povzdychl si trenér domácího celku Radoslav Kováč. „Naše střely jsou slabounké. Nemáme střelce. Navíc jsme tak psychicky dole, že nás první inkasovaný gól utlumí a druhý totálně zlomí," poukázal Kováč.

Směr debakl nabralo utkání po dvou trefách Jana Kuchty zkraje druhé půle. „První poločas odmakal proti třem stoperům a ve druhém dostal odměnu v podobě dvou gólů," chválil Trpišovský útočníka, který přišel před sezonou z Liberce.

Kuchta vměstnal své góly do rozmezí pěti minut. První trefil z první, druhý „ukradl" Stanciuovi těsně před brankovou čarou. „Nico na mě byl trochu naštvaný, protože si myslel, že jsem v ofsajdu. Ani já jsem si nebyl úplně jistý. Když sudí ukázal na půlku, hodně jsem si oddychl," líčil Kuchta, jehož góly definitivně domácí tým zlomily.

Čtvrtý a šestý gól přidali střídající Bořil a Musa, mezi ně se parádním sólem, po němž vstřelil premiérový gól v lize, vměstnal Senegalec Sima. „Prvních dvacet minut byl úplně neviditelný, ale pak ukázal, jaký v sobě má potenciál," ocenil výkon 19letého záložníka Trpišovský.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: