Hlavní obsah

Šest ran do Opavy! Slavia nadělovala... Klokani přitížili Hejkalovi, Olomouc je třetí

Aktualizováno

Podještědské derby ovládl Jablonec, na řadě byli další. Sobotní program 8. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl čtyři zápasy. Vedoucí Slavia koncertovala v Opavě, rozdrtila ji 6:0 a upevnila si tak vedoucí příčku. Mladá Boleslav porazila Pardubice hladce 4:1. Olomouc se výhrou 3:0 nad Karvinou posunula na třetí místo v tabulce, Bohemians zvítězili 2:0 nad Teplicemi.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Petar Musa ze Slavie slaví gól v Opavě.

Článek
Fotogalerie

Slavia ještě v samostatné lize s Opavou neprohrála a zvítězila ve 14 z dosavadních 20 vzájemných utkání. V minulém ročníku ale Pražané na hřišti slezského soupeře překvapivě uhráli jen výsledek 1:1 po gólu inkasovaném v nastavení.

Sešívaní ovšem tentokrát neměli se soupeřem slitování. Do přestávky se sice trefil jen kapitán Kúdela, po ní ovšem hosté skórovali ještě pětkrát, z toho dvakrát Kuchta. Obhájci titulu odskočili v čele tabulky o čtyři body Spartě, která má nedělní zápas s Českými Budějovicemi k dobru.

Mladá Boleslav byla po pauze spolu s Opavou až na 14. a 15. místě tabulky, zatímco východočeský nováček měl formu, vyhrál poslední tři kola bez inkasované branky a byl sedmý. Vzájemný duel ovšem jasně ovládli Středočeši. Porazili Pardubice hladce 4:1 a vyhráli poprvé po třech kolech.

Olomouc hostila Karvinou, se kterou v dosavadních sedmi ligových střetnutích neprohrála. Sigma se rozjela a po vítězství 3:0 drží šňůru šesti kol bez porážky, Slezané poznali přemožitele poprvé po předchozích čtyřech duelech nejvyšší soutěže. Jejich brankář Neuman si dal již ve 4. minutě vlastní gól. Hanáci se posunuli již na třetí příčku tabulky před Plzeň, která má ovšem nedělní utkání ve Zlíně k dobru.

Duel Bohemians 1905 s Teplicemi byl soubojem týmů s nijak oslnivou formou. Klokani prohráli tři z posledních čtyř kol, třinácté Teplice nebodovaly v pěti z posledních šesti utkání. Domácí zvítězili 2:0 a ještě více tak rozhoupali židli pod trenérem Hejkalem. Skóre otevřel v prvním poločase Hronek, brzy po přestávce pak Pulkrab, který se do Ďolíčku vrátil na hostování ze Sparty, z penalty výhru pojistil.

"Tlak na mou osobu je daný. Vedení mi dalo za úkol udělat ze zápasů na Bohemians a se Spartou tři body, jinak se naše cesty rozejdou. Musíme tedy vyhrát se Spartou," přiznává Stanislav Hejkal.

Všechny víkendové zápasy se kvůli hygienickým opatřením hrají bez diváků.

Program 8. ligového kola
Pátek
Liberec - Jablonec 1:3
Sobota
Mladá Boleslav - Pardubice 4:1
Branky: 21. Tatajev, 24. Budínský, 45. Túlio, 75. Drchal - 80. Huf
Olomouc - Karviná 3:0
Branky: 4. vlastní Neuman, 71. Hála, 78. Nešpor
Bohemians - Teplice 2:0
Branky: 13. Hronek, 49. z pen. Pulkrab
Opava - Slavia 0:6
Branky: 53. a 58. Kuchta, 34. Kúdela, 71. Bořil, 80. Sima, 88. Musa
Neděle
Ostrava - Slovácko odloženo
14:00 Brno - Příbram
16:00 Zlín - Plzeň
18:30 Sparta - České Budějovice

Reklama