Hlavní obsah

Mistrovská Plzeň stále nemá dost! Přichází další posila

Již sedmou letní posilou fotbalistů Plzně se stal brazilský záložník Cadu, který přestoupil z Pardubic. S ligovým mistrem podepsal tříletou smlouvu. Opačným směrem putuje středopolař Michal Hlavatý, který se vrací do Pardubic po jednom roce a v klubu podepsal čtyřletý kontrakt.

Foto: fcviktoria.cz

Sedmá letní posila mistrovské Plzně, Brazilec Cadu.

Článek

Cadu přišel do východočeského celku v roce 2020 a pomohl mu k postupu do první ligy. V nejvyšší soutěži dosud odehrál 60 zápasů a dal 11 gólů. V minulé sezoně byl s 10 asistencemi druhým nejlepším nahrávačem první ligy.

"Jde o velmi zajímavého hráče, který byl v minulé sezoně i velmi produktivní. Hrát může jak na kraji zálohy, tak i na beku," uvedl plzeňský kouč Michal Bílek na klubovém webu.

Cadu se po návratu z dovolené v Brazílii zapojí do přípravy svého nového týmu v pondělí. "Chci ze sebe vydat to nejlepší a pomoci klubu k velkým úspěchům, rozhodně chci být šampion. Jsou tu velice dobří hráči," řekl čtyřiadvacetiletý hráč.

Plzeň, kterou čeká boj o Ligu mistrů, před novou sezonou získala také další záložníky Kristiho Qoseho a Václava Pilaře, útočníka Jana Klimenta, obránce Filipa Čiháka a Mohameda Tijaniho a brankáře Martina Jedličku.

Hlavatý v Pardubicích už dva roky hostoval, před minulou sezonou se vrátil do Plzně. Ve Viktorii se do kádru neprosadil a ligový ročník nakonec strávil v Mladé Boleslavi, za kterou dal v 25 zápasech čtyři góly. Celkem má v nejvyšší soutěži odehráno 50 utkání, v nichž skóroval pětkrát.

Reklama

Související témata: