Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 0:1Mladá Boleslav doma nečekaně selhala, podlehla poslednímu týmu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Janošek 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi nečekaně prohráli v nedělním utkání 19. kola nejvyšší soutěže. Středočeši podlehli zachraňujícím se Pardubicím 0:1, vítězný gól vstřelil Dominik Janošek. Boleslav ani ve třetím utkání jarní části nevyhrála, podruhé za sebou utrpěla porážku a je desátá.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Pardubic před duelem v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

V Boleslavi se od úvodu hrál ofenzivní fotbal. Domácí vstoupili do zápasu aktivně a v šesté minutě po Škodově hlavičce dopadl míč na horní část břevna. Poté hostující brankář Nita vyrazil Ladrův pokus. V 11. minutě mohli otevřít skóre i hosté, Hlavatý se otočil ve vápně a jeho pokus vytáhl gólman Šeda na roh.

Ve 23. minutě už Východočeši vedli. Janošek napřáhl zpoza vápna a domácí stoper Suchý přizvedl míč mimo Šedův dosah. Pardubický záložník se prosadil proti svému bývalému klubu a skóroval počtvrté v ligovém ročníku. Na opačné straně Marečkovu ránu zlikvidoval Nita.

Po přestávce domácí trenér Hoftych nasadil Žitného místo Škody a jeho svěřenci začali velkým náporem. Ve 46. minutě Nita vyrazil Kubistovu ránu zpoza šestnáctky na roh a po něm se neprosadil ve velké šanci ani Žitný.

Chvíli nato po dalším rohu zakončil na zadní tyči vedle Kušej. Hoftych v 64. minutě poslal na trávník střídající Suchomela s veteránem Matějovským a poté i útočné hráče Skaláka s Jawem. Pardubičtí ale obětavě bránili a nepouštěli soupeře do velkých šancí.

V 86. minutě mohl definitivně rozhodnout po brejku Sychra, ale trefil jen Šedu. Východočeši už náskok udrželi a i ve druhém venkovním utkání jarní části sezony bodovali. Boleslav naopak doma podruhé za sebou neskórovala.

19. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - FK Pardubice 0:1 (0:1)
Branka: 23. Janošek. Rozhodčí: Berka - Mokrusch, Pfeifer - Adámková (video). ŽK: Škoda, D. Šimek - Mareš, Nita. Diváci: 1240.
M. Boleslav: Šeda - D. Šimek (74. Skalák), Suchý, Karafiát - Tomič, Mareček, Kubista (64. Matějovský), Fulnek (64. Suchomel) - Ladra, Kušej (77. Jawo) - Škoda (46. Žitný). Trenér: Hoftych.
Pardubice: Nita - Mareš, Vlček, Hranáč, Chlumecký - Vacek - Tischler (61. Sychra), Hlavatý, Janošek (84. Koukola), Pikul (69. Helešic) - Černý (70. Huf). Trenér: Kováč.

Reklama

Související témata: