Hlavní obsah

Olomouc - Ml. Boleslav 0:3Mladá Boleslav potvrdila formu a vysoko vyhrála v Olomouci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Klíma 0 : 1
47. Drchal 0 : 2
72. Škoda 0 : 3
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Mladé Boleslavi potvrdili formu a v předposledním 33. kole první ligy zvítězili v Olomouci vysoko 3:0. Za hosty se postupně prosadili útočníci Jiří Klíma, Václav Drchal a střídající Michal Škoda. Hanáci od 82. minuty dohrávali bez vyloučeného Jana Fialy. Boleslav venku v lize zvítězila potřetí za sebou a vyhrála tři z posledních čtyř kol. Sigma naopak počtvrté z posledních pěti ligových zápasů nebodovala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Škoda z Mladé Boleslavi . Ilustrační foto.

Článek

V první vážnější šanci se v 8. minutě po individuálním průniku ocitl domácí Chytil, jeho pokus však minul vzdálenější tyč Šedovy branky. Ve stejné minutě se na druhé straně uvolnil Jiří Klíma, jehož technickou střelu zpoza vápna pokryl Mandous.

V 17. minutě šli hosté do vedení. Po kombinaci ve středu hřiště dostal na pravé straně míč Drchal a povedeným míčem našel na zadní tyči Jiřího Klímu, který ve skluzu překonal domácího brankáře. O 10 minut později Drchalův pas z pravé strany srazil Beneš jen k nabíhajícímu Klímovi, jehož povedená střela z voleje pořádně protáhla Mandouse.

Vzápětí se na Mandouse řítil z pravé strany osamocený Zmrhal, hostující záložník ale branku v dobré pozici minul. V 35. minutě zahrozili rovněž domácí, za které odehrál poslední zápas záložník Houska. Látalova střela zpoza vápna proskákala kolem levé tyče. Před pauzou Drchal opět z pravé strany našel ve vápně Klímu a jeho střela z první tentokrát zamířila do tyče.

Druhou branku přidali hosté ve 47. minutě. Po Zmrhalově rohovém kopu se na zadní tyči prosadil Drchal. Stejný hráč se dostal o 10 minut později do samostatného úniku, jenže pod tlakem zakončil jen do Mandouse.

V největší šanci domácích se v 60. minutě po Benešově centru ocitl hlavičkující Chytil, ale Šeda proti jeho pokusu předvedl dobrý reflexivní zákrok.

Velkou šanci zvýšit vedení Mladé Boleslavi měl v 70. minutě střídající Škoda, jenže z malého vápna hlavičkoval těsně vedle. Hostující útočník dostal další možnost o dvě minuty později a podruhé už se nemýlil, když poslal Skalákův centr hlavou přesně k pravé tyči.

Snížit mohl vzápětí Zifčák, ale jeho hlavička skončila mimo. Druhou branku v zápase mohl ještě pět minut před koncem přidat Drchal, ale v nadějné pozici z pravé strany branku netrefil. Minutu před koncem se sám před Šedou ocitl Poulolo, ale z bezprostřední blízkosti hostujícího brankáře překonat nedokázal.

33. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 0:3 (0:1)
Branky: 17. Jiří Klíma, 47. Drchal, 72. Škoda. Rozhodčí: Cieslar - Flimmel, Melichar. ŽK: Fiala - Skalák, Škoda, Řezník. ČK: 81. Fiala. Diváci: 768 (omezený počet).
Olomouc: Mandous - Radek Látal, Beneš, Poulolo, Hála (46. Šíp) - Zahradníček (66. Fiala), Breite, Houska (88. Uriča), Zmrzlý, Daněk (66. Zifčák) - Chytil (83. Hapal). Trenér: Radoslav Látal.
M. Boleslav: Šeda - Douděra, Řezník, Šimek (46. Jakub Klíma), Preisler - Skalák (86. Dufek), Dancák, Matějovský (69. Budínský), Zmrhal - Jiří Klíma (69. Škoda), Drchal. Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: