Hlavní obsah

Mladík Spáčil dal první gól v lize, pak se přimotal k penaltě: Vinu beru na sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Využil svých centimetrů, našel si přesně rohový kop spoluhráče Václava Pilaře a hlavou poprvé v lize rozvlnil síť. „Splněný sen,“ pravil 20letý stoper Hradce Králové Karel Spáčil. Pocity se v něm ale míchaly. Po jeho faulu a následné penaltě totiž domácí Jablonec srovnal na konečných 1:1.

Foto: Profimedia.cz

Stoper Hradce Králové Karel Spáčil (č.13) se na půdě Jablonce raduje ze svého prvního ligového gólu

Článek

„Na tréninku to nacvičujeme, mám za úkol zavírat zadní tyč. Míč přiletěl přesně. Jsem rád, že mohu i tímto způsobem pomoci,“ popisoval Spáčil svou premiérovou trefu v elitní české soutěži.

Mládežnický reprezentant nečekal moc dlouho. K Hradci se připojil začátkem února z druholigového Prostějova. První minuty ve Fortuna lize si připsal před 14 dny v Olomouci, minulé kolo s Mladou Boleslaví i sobotní duel v Jablonci začal jako člen zahajovací jedenáctky.

„Asi bych řekl, že si dělá srandu,“ pravil na obvyklou otázku, co by před rokem odpověděl člověku, který by mu věštil, že za pár měsíců bude kopat nejvyšší soutěž.

Velký zápas mu však trochu zhořkl. Ještě v první půli hradecký gólman Adam Zadražil vyrazil míč před sebe a Spáčil podle sudího Jana Petříka fauloval domácího Dominika Hollého. Na potvrzení penalty se muselo čekat, VAR rozhodnutí potvrdil a Jan Chramosta srovnal na 1:1.

„Sporná penalta. Myslím, že asi nebyla, ale od toho je zde někdo jiný. Věřme rozhodčím na hřišti i za obrazovkou. Pokud říkají, že jsem fauloval, tak asi ano,“ komentoval otevřeně Spáčil. „Beru na sebe vinu, je to fakt škoda,“ dodal.

Hlavně kvůli nešťastnému momentu se ze svého zásahu z 5. minuty po utkání tolik neradoval. Vyzařovaly z něj různé emoce. „Ano, super pocit, asi mi to ještě nedochází. Další splněný sen a krok v kariéře. Spíše jsem ale naštvaný za penaltu, s odstupem času snad budu vše brát lépe,“ konstatoval.

Každopádně se zdá, že českému fotbalu roste další talentovaný stoper, který by v budoucnu mohl oblékat dres velkých klubů či seniorské reprezentace. Nakročeno má Spáčil dobře.

„Příjemně mě překvapil. V Prostějově jsem ho detailně nesledoval, ale na všechny trenéry působí dobře. Sice byl teď u penalty, ale jinak patřil k nejlepším na trávníku. Hrál sebevědomě, čistě, má konstruktivní rozehrávku, dal gól. Uděláme vše pro to, aby výkony opakoval a zlepšoval se,“ zdůrazňuje nový kouč Votroků David Horejš.

Další zápas čeká Spáčila zřejmě už a týden, kdy se v Hradci Králové hraje derby. Přijedou Pardubice. „Musíme se připravit. Z Jablonce jsme si měli odvézt tři body, soupeř hrál hodně času v deseti, nás zradila koncovka. Na jaře máme čtyři remízy a už by to chtělo tři body. Potřebujeme vyhrávat, jinak se v tabulce neposuneme,“ velí mladý stoper.

Reklama

Související témata:
Karel Spáčil (fotbalista)