Hlavní obsah

Moc lidí už s námi nepočítalo, úleva je obrovská, radoval se pardubický Jeřábek. Vyhlíží nový stadion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do skupiny o záchranu v nejvyšší soutěži vstupovaly fotbalové Pardubice jako předposlední, nakonec ji však po výhře 2:0 v Teplicích vyhrály a v posledním kole nadstavby se v nejvyšší soutěži zachránily. „Je to obrovská úleva. Nevěděl jsem, co od nadstavby čekat, jak budou zápasy vypadat. Myslím, že jsme to zvládli skvěle. Vytěžili jsme z toho téměř maximum," řekl kapitán Východočechů Jan Jeřábek, který se svými parťáky nakonec obsadil jedenáctou příčku.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisty Teplic čekají barážové bitvy, to Pardubice se mohou těšit na nejvyšší soutěž i v další sezoně.

Článek

„Moc lidí s námi už nepočítalo, ale semkli jsme se. V těchto zápasech je důležité nedostat gól a nějakou šanci si vždy vypracujeme. Hrozně důležité bylo, že se nám podařilo vyhrávat zápasy 1:0, což se nám v základní části moc nedařilo," poznamenal Jeřábek.

Pardubičtí fotbalisté v nadstavbě čtyřikrát vyhráli, jednou remizovali. „Hlavně se nám ustálila obrana, což nám v základní části chybělo. Furt jsme měli nějaká zranění, do toho červené karty a hráli jsme rozházeně. Teď si to konečně sedlo, góly jsme nedostávali a šance si vypracovávali. Myslím, že jsme si to zasloužili, nadstavba byla excelentní," těšilo kouče Jaroslava Novotného.

Hosté se na Stínadlech dostali do vedení před pauzou, ve druhém poločase setrvání v nejvyšší soutěži pojistil Čihák. „Těžká situace, ale v týdnu jsme se na to chystali. Myslel jsem, že někteří hráči to zvládnou psychicky líp. Vůbec jsme nehráli tak jak běžně. Bylo to ubojovaný. Kazili jsme i jednoduchý nahrávky, ale to asi takové zápasy přináší. Hlavně, že jsme to zvládli, tentokrát byl důležitý jen výsledek," připustil Jeřábek.

Pardubičtí si cení setrvání v nejvyšší soutěži o to více, že domácí zápasy hrály už druhým rokem v azylu v Ďolíčku. „Málo kdo si tohle dokáže představit, vlastně furt hrajeme venku, pořád jsme v autobuse a na cestách. Pro mančaft je to hrozně náročné. Ale na druhou stranu musím říct, že i přesto jsme si na Bohemce už zvykli a už jsme se tam cítili jako doma. Prostředí nám tam svědčilo, ostatně Bohemku jsme tam i třikrát porazili. Věřím, že si to přeneseme i na stadion v Pardubicích a bude se nám tam dařit," konstatoval Novotný.

Tribuny nového stadionu v Pardubicích už rostou, hrát by na něm měli Jeřábek a spol. už za rok v jarní části, podzimní ještě odehrají v Ďolíčku. „Už pár let na to v Pardubicích čekám, tak pak budu moct s klidným srdcem skončit, až si tam zakopeme. Doufám, že už to bude v příští sezoně," uzavřel Jeřábek.

Reklama

Související témata: