Hlavní obsah

Mohli jsme vyhrát, lituje Fantiš zahozených šancí Zlína v závěru. V dobrý výsledek věří i na Spartě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před svými fandy se představili v ligovém zápase poprvé od devítigólové blamáže s Mladou Boleslaví, po níž se musel odporoučet trenér Pavel Vrba. Zlínští fotbalisté sice v duelu s Jabloncem kýžené tři body nevybojovali, avšak remízou 1:1 potvrdili, že se po příchodu kouče Bronislava Červenky výrazně zvedají.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský Antonín Fantiš (vlevo) v souboji o míč s Vladimirem Jovovičem z Jablonce.

Článek

Pod jeho vedením Ševci ani napotřetí nevyšli bodově naprázdno a opustili už v tabulce nejvyšší soutěže poslední příčku. „Je to pro nás povzbuzující,“ tvrdil Antonín Fantiš, autor vedoucího gólu Zlína.

Hned dodal, že s Jabloncem toužil jeho tým po třech bodech. „Jsme ale nakonec rádi i za plichtu. Byla asi spravedlivá,“ mínil zlínský univerzál po střetnutí s neoblíbeným soupeřem.

Fotbalisté z Baťova města totiž od dubna 2008 Severočechy neporazili. Posledních sedm vzájemných utkání skončilo stejně jako v sobotu remízou. „Nerozumím tomu. Mám pocit, že v zápasech s Jabloncem pokaždé vedeme, ale pak se to nějak zlomí. I tentokrát to bylo podobné. První poločas jsme odehráli velmi dobře, ve druhém byl naopak většinou lepší soupeř. Mrzí mě to, ale asi to už není náhoda,“ přemítal Fantiš.

Litoval, že jeho tým nenavýšil do přestávky jednobrankové vedení. „Z výrazné převahy jsme měli vytěžit víc,“ věděl. Chvíli po pauze naopak Jablonečtí srovnali. „Inkasovaný gól náš výkon hodně ovlivnil. Najednou jsme se začali bát o výsledek. Úvodních dvacet minut druhé půle jsme nevěděli, kde nám hlava stojí,“ přiznal.

Ševci však jablonecký nápor postupně eliminovali. Jejich hru oživil zejména střídající záložník Tom Slončík, který dvakrát ohrozil soupeřovu branku z přímých kopů. Jeho první nebezpečnou ránu zastavila tyč, druhou střelu zneškodnil s námahou brankář Hanuš.

„Tom umí trestňáky kopat. Na konci každého tréninku je zkouší. Má skvělou padavou střelu. Škoda, že neměl o trochu víc štěstí. Byl by to rozhodně gól kola,“ uvedl Fantiš na adresu mladého parťáka, který se v úplném závěru octl ještě v další šanci. „Mohli jsme i vyhrát,“ domníval se.

Po nadcházející reprezentační pauze čeká Zlíňany náročné střetnutí na pražské Letné proti mistrovské Spartě. „Můžeme tam jenom získat,“ těší se Fantiš v předstihu na souboj s obhájcem titulu. „Naši mladí kluci si okusí evropský fotbal. Snad budeme konkurenceschopní a naše příznivce ani na hřišti favorita nezklameme,“ věří.

Reklama

Související témata: