Hlavní obsah

Jablonec už přes patnáct let se Zlínem nepadl. Měli bychom s ním hrát každý víkend, usmíval se Martinec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už patnáct a půl roku jablonečtí fotbalisté se Zlínem v nejvyšší soutěži nevyšli naprázdno a úspěšnou šňůru prodloužili i v sobotním duelu v Baťově městě. Severočeský tým dokázal po pauze odpovědět na vedoucí trefu domácích a odvezl si bod za remízu 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání 14. kola první fotbalové ligy: FK Jablonec - Sigma Olomouc, 4. listopadu 2023 v Jablonci nad Nisou. Zleva David Houska z Jablonce a Jan Vodháněl z Olomouce.</p>

Článek

„Jestli je to tak, bylo by asi dobré hrát se Zlíňany každý víkend,“ usmíval se defenzivní záložník Jablonce Jakub Martinec, který čtyři minuty po pauze po Štěpánkově přihrávce zblízka vyrovnal. Skóroval poprvé v tomto ligovém ročníku.

Jeho mužstvo ovšem nevstoupilo do utkání dobře. „Zlín byl v prvním poločase nebezpečnější. V pauze jsme si k tomu něco v kabině řekli. Po přestávce jsme se výrazně zlepšili a zhruba pětadvacet minut jsme měli hru pod kontrolou. Škoda že se nám nepovedlo dotlačit tam i druhý gól,“ litoval Martinec.

Nerozhodný výsledek ale nakonec bral. „Zaplaťpánbůh za něj. V závěru se totiž soupeř zase zvedl. Přežili jsme několik závarů v naší šestnáctce. Bylo vidět, jak se Ševci s novým trenérem zlepšili. Zapracovali zejména na defenzívě,“ zaznamenal, že se moravskému celku už zdaleka nestřílejí branky tak snadno jako ještě před několika týdny.

Jabloneckého kouče Radoslava Látala naštval špatný vstup jeho mužstva do zápasu. „První půli jsme prospali. Byli jsme nedůrazní a nedůsledně jsme přistupovali k protihráčům. Upozorňovali jsme kluky, jak Zlíňané umějí hrozit z rychlých breků, a z jednoho takového inkasujeme,“ zkritizoval svoje fotbalisty.

Po změně stran oživil podle něj jabloneckou hru střídající Jovovič. „Hned se podílel na vyrovnání. Měli jsme pak další dvě či tři ložené šance. Bohužel jsme je nevyužili. To byly chvíle, kdy jsme mohli zlomit zápas v náš prospěch,“ uvědomoval si Látal.

Také on remízu v kontextu celého duelu bral. „Vždyť úplně v závěru jsme mohli po Slončíkově šanci nakonec zaplakat. Beru to tedy tak, že jsme venku získali plusový bodík. Ze tří posledních zápasů jsme si připsali pět bodů a v tabulce jsme si o místo polepšili,“ netajil nakonec spokojenost.

Látal už vyhlížel nadcházející dvě stěžejní ligová střetnutí s Pardubicemi a Teplicemi, v nichž budou mít Jablonečtí po reprezentační pauze výhodu domácího prostředí. „Pokud je před našimi fandy zvládneme, bude mít plichta ze Zlína značnou cenu,“ tvrdil.

Reklama

Související témata: