Hlavní obsah

Možná otočený aut? Ne, stoprocentně! Klokani se zlobili na sudí

Praha

Ta situace vzbudila na lavičce Bohemians 1905, potažmo v celém Ďolíčku, zlou krev. Podle Klokanů otočil asistent rozhodčího Nádvorník v 71. minutě aut ve prospěch Plzně, která z následné akce dokonala gólem Káčera obrat na 2:1.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Martin Dostál z Bohemians a Jhon Mosquera z Plzně.

Článek
Fotogalerie

„Jestli šlo možná o otočený aut? Nemyslím, že možná, ale stoprocentně," zlobil se po utkání trenér Bohemians 1905 Luděk Klusáček. Co přesně zvedlo domácím adrenalin až k uším?

Stoperu Viktorie Brabcovi uskočil míč při převzetí Hejdovy přihrávky, vzápětí o něj svedl u postranní čáry souboj s dotírajícím Klokanem Hronkem. Z tribuny vypadalo, že balonu se naposledy dotkl plzeňský obránce. Taktéž i z lavičky Pražanů. Televizní záběry však ukázaly, že poslední, kdo se dotkl balonu, byl Hronek.

„V první chvíli vypadalo, že měla vhazovat opravdu Bohemka. Ale když jsme si situaci znovu přehráli, musím říct, že sudí rozhodli správně," řekl ve studiu O2 TV Sport Jan Rezek, bývalý záložník Plzně i Bohemians.

Pražané měli nedělní duel solidně rozehraný, po prvním poločase vedli díky Puškáčově proměněné penaltě 1:0. Krátce po přestávce ale vyrovnal taktéž z penalty hostující Beauguel, Ďolíček pak podruhé rozesmutněl zmiňovanou trefou Káčer. Jeho střele se hlavou uhýbal v ofsajdu stojící Beauguel, podle rozhodčích do akce aktivně nevstoupil.

„Beauguel stál evidentně v ofsajdu. Nakolik vstupoval do hry, musejí posoudit sudí. Takové góly byly v minulosti uznány i neuznány," podotkl Klusáček. „Beauguel nevyvinul aktivní pohyb, rozhodčí posoudil situaci správně," konstatoval kouč Luboš Kozel ve studiu O2 TV Sport, který situaci detailně rozebíral na videu.

Domácím se také nepozdával, že hlavní arbitr Machálek adekvátně nepřidal k tříminutovému nastavení zdlouhavé střídání plzeňského Šulce, kterého trápily křeče. „Podle mě šlo o necitlivé ukončení, střídání Šulce bylo na minutu a půl," pravil kouč Klokanů.

„Za porážku si ale můžeme sami. V první půli jsme byli aktivní, v napadání i ve hře, z toho rezultovalo naše vedení. Po přestávce Plzeň hru zjednodušila, hrála na dva útočníky. Mohli jsme odskočit na dva góly, místo toho se krátce poté Plzni podařilo vyrovnat a následně i otočit výsledek. Prohra hodně bolí," dodal Klusáček.

Reklama

Související témata: