Hlavní obsah

Možná přijde i Jankto. Sparta si svůj trumf pořádně nachystá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězná sestava se nemění, praví staré fotbalové přikázání. Fotbalová Sparta nemá po výhře v Českých Budějovicích moc důvodů do jedenáctky sahat, velké pokušení před nedělním utkáním s Olomoucí však přece jen je. V týdnu přivedla ze Španělska reprezentačního záložníka Jakuba Jankta. „Snažíme se zjistit, jestli je připraven,“ nechce asistent trenéra Thomas Nörgaard prozradit, jestli čerstvá posila půjde hned do hry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Jakub Jankto v dresu fotbalové reprezenzace.

Článek

Sedl v Madridu do auta a přijel si do Prahy pro nové angažmá. Jakub Jankto je od středy novou posilou Sparty. Šestadvacetiletý odchovanec Slavie přišel na Letnou ze španělského Getafe na roční hostování s opcí.

Stihne už nedělní ligový duel s Olomoucí?

„Nutno říct, že víceméně zrovna přijel ze Španělska... Samozřejmě děláme všechno, co je třeba udělat. Musíme získat kompletní přehled, jak trénoval v posledních pár týdnech a jaká byla jeho předsezonní příprava," avizuje asistent trenéra Thomas Nörgaard v rozhovoru pro sparta.cz.

Sparta cílí na třetí posilu se slávistickou minulostí. Přestupy letenského klubu hodnotíme v pořadu Přímák se Zdeňkem Ščasným.Video: Sport.cz

Realizační tým dánského kouče Briana Priskeho si na patřičné fyzické kondici zakládá. Jankta za každou cenu na hřiště nepožene.

„Ve Španělsku měli přípravu trochu kratší. Takže teď se snažíme zjistit, jestli je připraven. Děláme, co je potřeba," ujišťuje asistent.

Hodnotíme Jakuba Jankta jako posilu Sparty v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Jankta čeká premiéra v české nejvyšší soutěži. Ze Slavie odešel do Itálie už v 18 letech, aniž by si připsal start v A-týmu, a přes Udine a Sampdorii Janov se dostal před minulou sezonou až do La Ligy. V Getafe se ale i vinou zranění neprosadil a nastoupil jen ke 14 ligovým duelům.

„Nespěcháme na něj kvůli tomu, že hrajeme už v neděli. Když bude připraven, bude to skvělé. Pokud ne, je to kvůli tomu, že ho chceme mít připraveného na příští zápas," zdůrazňuje Nörgaard.

Výběr přestupů fotbalistů Slavie (i bývalých) do Sparty a opačným směrem (od roku 1994, řazeno chronologicky):
Vladimír Labant (Slavia - Sparta, 1999)
Pavel Novotný (Sparta - Slavia, 2001)
Ladislav Volešák (Sparta - Slavia, 2007)
Matúš Kozáčik (Slavia - Sparta, 2007)
Martin Abraham (Sparta - Slavia, 2008)
Martin Juhar (Sparta - Slavia, 2012)
Bekim Balaj (Sparta - Slavia, 2014)
Simon Deli (Sparta - Slavia, 2015)
Josef Hušbauer (Sparta - Slavia, 2015)
Nicolae Stanciu (2019, do Slavie přišel po krátkém působení v Al Ahlí)
Srdjan Plavšič (Sparta - Slavia, 2021)
Jan Kuchta (2022; odchovanec Slavie, ve Spartě na hostování z Lokomotivu Moskva)
Jakub Jankto (2022; odchovanec Slavie, ve Spartě na hostování s opcí z Getafe)

Reklama

Související témata: