Hlavní obsah

Musíme teď porazit doma Olomouc. Víc neovlivníme, mrzí kapitána Liberce unikající naděje na Evropu

Zlín

Fotbalistům Liberce zůstala už jen hodně teoretická naděje na konečné páté místo a opětovnou účast v evropských pohárech. V předposledním ligovém kole uhráli ve Zlíně jen bezbrankovou remízu, a tak v sobotu budou muset zdolat doma Olomouc a spoléhat se na to, že Plzeň padne na hřišti sestupující Opavy. Jen tak se ještě mohou dostat do nově zřízené Konferenční ligy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Antonín Fantiš ze Zlína a Jan Mikula z Liberce.

Článek

„Sehráli jsme ve Zlíně velmi slušný zápas, avšak na vítězství, které by nás ještě aspoň trochu reálně drželo ve hře o Evropu, jsme bohužel nedosáhli," litoval zklamaný kapitán Slovanu Jan Mikula. „V ofenzívě jsme se brankově neprosadili a domácí zase nevyužili žádný z rychlých protiútoků. Gól nepadl, takže plichta je asi zasloužená," míní.

Ke kýžené rozdílové trefě byli Liberečtí nejblíž ve druhé půli po Chalušově nebezpečné hlavičce, s níž si skvěle poradil brankář Fastavu Dostál, a poté v úplném závěru, kdy těsně minul Pešek. „Také další střely létaly kolem tyčí či nad břevno. Je to škoda, že se nám v závěru sezony přestalo výsledkově dařit. Teď musíme v posledním ligovém kole určitě porazit Olomouc, abychom se především rozloučili vítězně s našimi fandy. Další věci už my neovlivníme," přemítá Mikula.

Kouč Slovanu Pavel Hoftych ještě nehodlá start v Konferenční lize úplně vzdát. „Matematicky to stále možné je, a tak se o zbytek naděje porveme ze všech sil, byť je nám jasné, že Viktorka si už pohár asi vzít nenechá," předsevzal si.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Jan Jelínek během utkání s Libercem.

Souhlasí, že nerozhodný výsledek byl spravedlivý. „My jsme na začátku naštěstí přečkali dvě soupeřovy tutovky. Pak to byl bojovný duel, který notně ovlivnil náročný terén, protože před zápasem se nad Zlínem přehnala prudká bouřka. My jsme se výrazně zlepšili po pauze. Mrzí mě, že se v závěru nepovedlo Peškovi zakroutit míč do sítě," smutní Hoftych po utkání, v němž postrádal zraněného útočníka Rabušice. „Tím se nám hodně ztenčily možnosti, jak zareagovat na průběh střetnutí," tvrdí.

Oceňuje výkon ševců, u nichž v minulosti působil. „Zlíňané se prali ze všech sil, chtěli se pod novým trenérem Jelínkem ukázat v co nejlepším světle. Mají šikovné fotbalisty, a je pro mě záhadou, proč se jim na jaře téměř pravidelně každý rok přestane dařit," uvedl na adresu svého někdejšího mužstva, které zaokrouhlilo počet ligových duelů bez vítězství na deset.

Reklama

Související témata: