Hlavní obsah

Muž z banky své první derby zmákl. Hráče si rozhodčí obešel už v tunelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyplatilo se mu, že s fotbalisty rád komunikuje. Nejen na hřišti, dokonce už před zápasem. Rozhodčí Dalibor Černý si je v tunelu všechny obešel, což aktéři derby kvitují. Osmadvacetiletý pracovník banky z Hostěradic u Mikulova odpískal osmnáctý zápas v ligové sezoně, ale poprvé v jeho kariéře šlo o bitvu mezi Spartou a Slavií (3:3).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivan Schranz ze Slavie Praha a rozhodčí Dalibor Černý během derby na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Nasadili ho na první derby v kariéře. A on v mimořádné bitvě obstál.

„Měl jsem z utkání respekt, derby je největší český zápas. Doufám, že jsme všechno jako tým zvládli a nebude se řešit náš výkon, ale jen výkony hráčů," líčí hlavní rozhodčí Dalibor Černý v rozhovoru pro O2 TV Sport.

„Příprava na utkání byla standardní. S týmem jsme si probrali oba soupeře, plus komise rozhodčích mi ukázala něco z minulých vzájemných zápasů. Příprava byla jen o něco víc pečlivější než jindy," dodává sudí.

Od hráčů dostal pochvalu, že si je obešel již před zápasem v tunelu a promluvil si s nimi.

„Mám to tak rád, komunikuji s hráči už před zápasem. Snad to pomohlo. Jsem rád, jak k tomu hráči přistoupili," usmívá se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Dalibor Černý v akci během derby na Letné.

Po Masopustově zákroku na Haraslína nařídil svoji teprve první penaltu v sezoně. „Byl jsem o ni přesvědčen," ujišťuje Černý.

Naopak nevyslyšel volání sešívaných po penaltě za zákrok na Jurečku. „Také v tomto případě jsem to viděl hned, VAR mé rozhodnutí potvrdil," přibližuje.

Zapotil se při několika strkanicích, třeba v nastavení před lavičkami. „Po pravdě nevím, kdo byl jejím původcem. Když jsem to pak viděl, udělil jsem žluté karty pánům Houšteckému a Čvančarovi," líčí Černý.

Reklama