Hlavní obsah

Na Spartě to nebylo ani na jeden bod, přiznal sportovně kouč Zlína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První velký test na lavičce Zlína nedopadl podle jeho představ. Po třech ligových zápasech bez porážky (remíza v Olomouci, výhra v Pardubicích, plichta s Jabloncem), musel trenér Bronislav Červenka zkousnout porážku 0:2 na půdě mistrovské Sparty. Za týden ho čeká s Moravany další velká velká výzva - doma přivítají Slavii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Karabec (vlevo) ze Sparty a Selmir Pidro ze Zlína.

Článek

„Narazili jsme na top kvalitu. Chtěli jsme odehrát na Letné důstojnou partii, ale nebylo to ani na jeden bod,“ přiznal Červenka po nedělním utkání. Nástupce Pavla Vrby si i přes porážku vede ve Zlíně poměrně úspěšně. Kromě zisku pěti bodů v domácí soutěži dovedl tým přes Baník Ostrava do čtvrtfinále MOL Cupu. V Praze ale proti úřadujícím šampionům neměli hosté nárok.

„Usnadnili jsme Spartě život brzkým gólem. Z takového úderu se na jejím stadionu těžko dostává,“ povzdechl si Červenka nad rychlou trefou sparťana Birmančeviče, který do přestávky přidal ještě druhý zásah.

„Chtěli jsme hrát aktivně, soupeře napadat. Nedokázali jsme ho ale dostávat pod tlak při rozehrávce. Nelíbila se mi v první půli ani práce obranné pětky, nenabírala náběhy Kuchty a záložníků,“ dodal kouč Zlína. Ve druhém poločase se Moravané zvedli, v závěru měli dvě příležitosti. Profit z nich byl ale nulový.

Aby mohli hosté pomýšlet na úspěch, museli by kromě produktivity vylepšit také další faktory. Což se nestalo. „Pokud stojíte proti špičkovým týmům, musíte podat maximální výkon na hranici sebeobětování, na hranici svých možností. Zkrátka, abyste je porazili, musí se sejít úplně všechno. My jsme ale udělali chyby, byli jsme horším mužstvem,“ podotkl Červenka.

Hned v dalším kole čeká Zlínské další těžký test, na domácím hřišti přivítají Slavii. Využijí zkušenosti ze Sparty a dokáží červenobílé potrápit mnohem víc?

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jan Kuchta ze Sparty Praha v akci proti Zlínu.

„Na Slavii se musíme nachystat daleko líp. Hlavně je potřeba udržet stav nula nula déle než na Spartě,“ řekl brankář Stanislav Dostál, který si v neděli v prvním poločase pořádně zachytal.

Chyboval u druhého gólu Birmančeviče, nicméně předtím zneškodnil dvě obrovské šance Kuchty. „Mám takové zápasy rád, člověk se nenudí. Škoda chyby při druhém gólu, takovou střelu musím udržet,“ doplnil Dostál.

  Slavia - Plzeň dnes 19 : 30
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.