Hlavní obsah

Na takový zápas jsme čekali! Plzeňští září po bůru Jablonci

Až do neděle devět z deseti ligových výher docílila Plzeň o gól, zbývající jeden o dva. Většinou se trápila. Až v neděli zažila Viktoria zápas, který dohrála v klidu. Jablonci nasypala pět gólů (5:0) a pevně drží pozici lídra fotbalové ligy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu proti Jablonci.

Článek

„Dali jsme pět branek, po delší době jsme zvítězili vyšším rozdílem, což je dobrá zpráva," lebedil si trenér Michal Bílek. Jeho tým po několika upachtěných triumfech v řadě vystřihl parádní výkon, účastníka Konferenční ligy deklasoval.

„Na takový výkon jsme čekali delší dobu. Bylo to z naší strany většinou trápení o gól, soupeři mohli vyrovnat v poslední vteřině. Proti Jablonci šlo konečně, v uvozovkách, o lehčí zápas, který jsme si mohli ve druhé půli užít," prohlásil záložník Jan Kopic, autor dvou gólů. V lize se trefil po třinácti měsících, druhá branka byla jeho jubilejní padesátou v nejvyšší soutěži.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Vojtěch Kubista z Jablonce a Jean-David Beauguel z Plzně.

Střelecké martýrium s ním protrhnul také záložník Pavel Šulc, který se prosadil v lize naposledy v únoru. Neměl však složitou pozici, střílel z metru do úplně prázdné brány. Zbylé branky přidali Mosquera a Beauguel.

„U Kopiho a Šulícka je důležité, aby dávali góly. Honza zahazoval šance v posledních zápasech, tohle mu pomůže. Stejně tak mám radost, že se trefil Šulcík. Také on byl s koncovkou na štíru. Myslím, že tohle už nemohl minout," culil se Bílek.

Výkony Viktorie v této sezoně přímo úměrně stoupají a padají s kvalitou soupeře. Nejlepší vystoupení předvedla proti Slovácku (2:1), Spartě (3:2) a teď s Jabloncem. „Vyznívá to tak, opravdu jsme proti těmto mančaftům zahráli nejlíp. Nevím, jestli se kluci motivují na tyto soupeře víc. Rozhodně by nemělo hrát roli, jestli nastupujeme proti klubu z vršku nebo ze spodku tabulky," podotkl Bílek.

Jeho celek navýšil na mistrovskou Slavii náskok na sedm bodů. Za týden může být v Plzni ještě veseleji, v neděli se představí v Edenu. „Ve středu hrajeme pohárový zápas v Mladé Boleslav, o Slavii budu přemýšlet až od čtvrtka," uvedl Bílek.

Reklama

Související témata: