Hlavní obsah

Na VAR se mě neptejte, já ho neuznávám, tvrdí v emocích jablonecký kouč Rada. Čeká složité jaro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvakrát dopravili balon do sítě, avšak VAR pokaždé rozhodl v jejich neprospěch. Jablonečtí fotbalisté, jimž chyběly opory Čvančara, Pilař a Malínský, v ligové derniéře na Slovácku už podruhé nevyrovnali, a tak zkušený trenér Petr Rada nemohl být po porážce 1:2 spokojený.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada v Uherském Hradišti.

Článek

Jaké jsou další důvody, že jste v Uherském Hradišti nebrali ani bod?

Oba góly jsme domácím bohužel sami nabídli. Inkasovali jsme naprosto zbytečné branky kvůli našemu nedůrazu ve velkém vápně.

Před pauzou se vám ale povedlo vyrovnat na 1:1...

A taky jsem pak o přestávce na hráče v kabině apeloval, aby byli ve druhém poločase aktivní. Přišlo mi totiž, že Slovácko není v defenzívě úplně stoprocentní. Velká škoda, že po změně stran neskončila gólem obrovská šance Zeleného. Hradišťský brankář Nguyen balon skvěle vytáhl. A vzápětí se Zelený dopustil chyby a dostali jsme z protiútoku rozdílovou branku.

Pak jste se dvakrát z vyrovnání na 2:2 radovali, avšak sudí u videa byla jiného názoru...

Na VAR se mě neptejte. Jak všichni vědí, já ho neuznávám. Rozhodčí viděli v obou případech ofsajdy. Bylo to na nich, doufám, že mají čisté svědomí. Naše góly neplatily, nedá se nic dělat. Jen se chci zeptat, zda MOL Cup je natolik druhořadou soutěží, že v týdnu na pohárovém utkání Slavie se Zlínem nebyl VAR vůbec k dispozici, a v lize je na všech stadionech.

S šestnácti body přezimujete na čtrnáctém místě. To je asi mnohem méně, než jste čekal?

Pochopitelně. Octli jsme se v hodně složité situaci. Kromě ligy jsme na podzim hráli i Evropskou konferenční ligu, ale na to se nebudu vymlouvat. Chtěli jsme hrát velký fotbal, a v tom případě je potřeba si na dva zápasy týdně zvyknout. V lize mě mrzí zejména některé domácí výpadky. Bodů máme dost málo.

Obáváte se, že třeba budete muset v závěru sezony zachraňovat ligovou příslušnost v ošemetné baráži?

Možné je všechno. Zvlášť když vidím, jak se kupříkladu Teplice zvedají. Tohle Jablonec dlouho nezažil. Jaro bude zejména na psychiku mimořádně náročné. Máme ale v mužstvu dost zkušených borců, abychom si s tím poradili.

Udržíte nadějného útočníka Čvančaru, o něhož je údajně velký zájem?

On má především kvůli zbytečnému vyloučení pro úvodní dvě jarní utkání stopku, ať už bude kdekoliv. Zatím nemám informaci, že by měl odejít.

Reklama

Související témata: