Hlavní obsah

Naděje pro Spartu. Krejčí vypadá líp a líp, zvěstuje Priske

Seveřana v sobě nezapře. Páteční strahovská příprava s Žilinou (3:1) měla pro našince téměř arktické podmínky. Dánský trenér fotbalové Sparty si ovšem narazil vlněnou kuklu a byl spokojený. „Bylo mi trochu chladno. Je to ale příjemné, jelikož se blíží Vánoce. Myslím, že většina z nás musí mít z bílých Vánoc radost,“ těší se Brian Priske na svátky, které prožije doma s rodinou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske během přípravného utkání s MŠK Žilina.

Článek
Fotogalerie

Prosincový přípravný blok se Letenským blíží ke konci. Snad již příští týden by mohli představit některé posily. Svým způsobem k nim budou patřit i kmenoví hráči, kteří delší čas chyběli. Ladislav Krejčí mladší a Ondřej Čelůstka.

„Krejčí teď absolvoval fyzické testy a vypadá líp a líp. Čelůstka na sobě také tvrdě pracuje a dělá pokroky. Snad už v lednu se k nám připojí i na hřišti," zvěstuje Brian Priske fanouškům nadějné zprávy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty Praha a trenér Brian Priske.

Na své pražské štaci se dívá kolem sebe a užívá si i vánoční atmosféru.

„Trochu jsem si město prošel a také část, v níž bydlím. Na Vinohradech jsou krásné trhy. V tuhle chvíli je to parádní, je zima. Doufám, že bude ještě čas, abych se mohl víc projít a nasát atmosféru," usmívá se Priske.

O Vánocích chce být každý doma. Stejně tak dánský kouč.

„Doufám, že na mě rodina doma čeká. Příští týden se vydám domů. Strávím čas s rodinou a užiju si to s ní," nemůže se dočkat.

Víkendový závěr mistrovství světa v Kataru však bude sledovat ještě z Prahy.

„Na finále mezi Argentinou a Francií se těším. Podle mě je to 50 na 50. V některých ohledech si Messi zaslouží šampionát vyhrát. Pro oba týmy to bude těžkých 90 minut. Kdo bude bránit lépe, si vypracuje i šance v útoku," avizuje dánský internacionál.

Turnaj je pro každého trenéra inspirací.

„Když se podíváme celkově na šampionát, vidíme vzorec, v němž týmy velmi dobře a kompaktně brání. Přijde mi, že dost gólů padá z protiútoků. Vytváří se více volného prostoru," všímá si. „Podívejte se na Francii. Občas nechávají iniciativu na soupeři. To mě trochu překvapuje," přemítá Priske.

Reklama

Související témata: