Hlavní obsah

Naplní Krmenčík proti Plzni svou přísahu? Stále není ve stavu, aby nám výrazně pomohl, ví své Trpišovský

Praha

Přísahu pronesl. „V neděli udělám absolutní maximum pro úspěch Slavie,“ napsal Michael Krmenčík na sociálních sítích zároveň s pokáním za hrubé urážky, jimiž svůj mateřský plzeňský klub po středeční ligové dohrávce s Olomoucí častoval. A že skandováním o „zku.vené Plzni“ před kotlem sešívaných fanoušků vyvolal extra rozruch a poštval jím proti sobě kdekoho, to v následných reakcích pocítil okamžitě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík zatím marně hledá formu

Článek

Světlo světa ale Krmenčíkova přísaha spatřila, teď ovšem půjde o to, zda mu bude v nedělním šlágru dopřáno ji naplnit. Nebo spíš o to, kolik minut mu k tomu trenér Slavie poskytne.

Po dvou ligových zápasech proti Liberci a Českým Budějovicím, v nichž se největší a nejdražší letní akvizice mistrovského klubu objevila konečně v základní sestavě, totiž ve středeční dohrávce s Olomoucí usedl Krmenčík zase jen mezi náhradníky. Na hřiště se dostal až na posledních dvacet minut místo Kuchty, který zahazoval jednu stoprocentní šanci za druhou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík během utkání proti Olomouci

Jenže ani Krmenčík Slavii ze střelecké trýzně nevysvobodil. Do dvou obrovských příležitostí se sice prodral, ani jednu ovšem nezužitkoval, takže jeho podzimní bilance v sešívaném dresu zůstává dál tristní.

Vždyť útočník, o kterém mluvil Trpišovský jako o zcela odlišném typu hráče pro ofenzivu, než jaké má k dispozici a který tudíž zákonitě svou dravostí a rvavostí umocní útočnou sílu jeho týmu, vstřelil na podzim jediný gól. A to ještě z penalty, kterou mu ve vršovickém derby za stavu 3:1 velkoryse přenechal Stanciu. Přitom vyrukoval do osmi ligových utkáních, v nichž dostal k dispozici celkem 244 minut, aby potvrdil svůj potenciál.

„Pořád střídavě oblačno, stále není ve stavu, aby nám výrazně pomohl," netají slávistický kouč, že Krmenčík nenaplňuje očekávání, které do něho vkládal. Ani po dohrávaném duelu s Olomoucí to jiné nebylo, i když se na jeho dvacetiminutovém účinkování snažil pozitiva najít.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Michael_Krmencik_official (@krmelec_11)

„Gól, který měl dát, sice nedal, ale tentokrát nám pomohl, takže na rozdíl od předchozího utkání v Českých Budějovicích jsem s ním byl až na neproměněné šance spokojený," glosoval Trpišovský Krmenčíkův záskok za Kuchtu.

„Musí to ale být z jeho strany lepší, i když někdy ho musí více podpořit i tým. Věřím ale, že potenciál v něm je a do konce podzimu nám ještě nějakým důležitým gólem pomůže."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský.

Krmenčík by byl pochopitelně nejraději, aby tomu bylo právě v zápase s Plzní. Otázkou ovšem je, zda k tomu bude mít příležitost. Anebo spíš, jak dlouho nabídnutá příležitost potrvá.

Nejlepší střelec mužstva Jan Kuchta je za momentální konstelace pro Trpišovského samozřejmě volbou číslo jedna. A že by se snad trenér Pražanů vrátil právě proti Plzni k experimentu s Krmenčík na hrotu útoku a Kuchtou operujícím za ním, jako tomu bylo v zápase s Libercem, je málo pravděpodobné, protože tento pokus nenaplnil ani zdaleka jeho představy.

Reklama