Hlavní obsah

Navrátilec Kalvach: Prohra na Slavii je komplikace, ale rozhodně nic nevzdáváme!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těší ho, že po více než měsíci zase hrál a kotník vydržel. To však byla jediná pozitiva, která si plzeňský záložník Lukáš Kalvach ze sobotního ligového hitu na Slavii odnesl. Po porážce 1:2 klesla Viktoria na třetí příčku, boj o titul už nemá ve svých rukách. Na sešívané ztrácí čtyři body.

Kotník drží, hlásil uzdravený Lukáš Kalvach. Škoda, že jsme nevydrželi enormní tlak SlavieVideo: Sport.cz

 
Článek

„Komplikace to je, chtěli jsme zápas v Edenu zvládnout. Ale určitě není nic ztracené, do konce soutěže je hodně kol, ve hře je spousta bodů. Nic nevzdáváme, čtyři body nejsou zase tolik. Musíme se připravit na další zápasy a zvládnout je co nejlíp, abychom se udrželi nahoře," řekl Kalvach.

Do sestavy Plzně se vrátil poprvé od pátého února, kdy si v Brně pochroumal kotník. Jeho nadsazení proti Slavii bylo v týdnu velkým tématem. Nakonec Kalvach proti Slavii vyběhl od první minuty. Rozhodnutí padlo tři dny před výkopem.

„Trenér mi dal důvěru, jsem za ni rád. Také jsem rád, že kotník drží. Tohle hodnotím kladně. Bohužel zápas nám nevyšel, což mi návrat kazí," povzdechl si Kalvach, který kvůli zranění vynechal čtyři zápasy. Zprvu měl v Edenu důvod z radosti. Viktoria vedla od 16. minuty brankou Tomáše Chorého. Jenže po přestávce Pražané góly Petera Olayinky a střídajícího Ondřeje Lingra duel otočili.

Je to škoda, kluci si sáhli na dno sil, lituje prohry trenér Michal Bílek. Teď musíme zabrat naplno!Video: Sport.cz

„Zápas jsme začali tak, jak jsme chtěli. Dobře jsme bránili, Slavii jsme do ničeho nepustili, navíc jsme vstřelili branku. Chtěli jsme hrát stejně i druhý poločas, bohužel jsme obdrželi brzy gól. Tlak Slavie byl pak enormní. Škoda, že jsme ho nevydrželi a inkasovali jsme podruhé," litoval Kalvach, který však v neděli proti Bohemians Praha usedne znovu na tribunu.

V Edenu totiž dostal čtvrtou žlutou kartu. Naskočí až zkraje dubna v Mladé Boleslavi po reprezentační pauze. „Budu si muset karetní trest odstát. Věřím, že se připravíme a po reprezentačním srazu budeme ve stoprocentní formě, abychom závěr ligy zvládli co nejlíp," uzavřel 27letý reprezentant.

Reklama