Hlavní obsah

Nazlobený kouč Slovácka: Byli jsme v Plzni zralí na pět gólů. Naše levá strana, to byl průchoďák!

Praha

Jeho týmu dochází dech. Fyzicky, kvůli nedávné covidové karanténě, navíc i výsledkově. V sobotním důležitém duelu 29. kola fotbalové ligy Slovácko na Plzeň nestačilo, po porážce 1:2 má před ní na čtvrtém místě už jen dvoubodový náskok. Viktoria má zápas na Spartě k dobru. „Podali jsme jeden z nejhorších výkonů v defenzívě," posteskl si kouč Martin Svědík.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Patrik Šimko ze Slovácka a Adriel D'Avila Ba Loua z Plzně.

Článek

Slovácko dovedl na příčky, zaručující start v předkolech Evropské ligy. Po covidové pauze však Moravanům dochází vzhledem k náročnému programu dech. Prohra v Plzni byla třetí z posledních čtyř utkání. Soudě dle průběhu, výsledek z Doosan Areny je pro Slovácko lichotivý.

„Nejsem spokojený s výsledkem ani s výkonem. Výhra Plzně je v celém kontextu zasloužená, v prvním poločase jsme byli zralí na pět gólů. To, že jsme dali do šatny vyrovnávací branku, byl pro nás dar z nebes," zlobil se Svědík.

Jeho mužstvo prohrávalo po trefě Ba Louy, spoustu dalších příležitostí domácí promarnili. Ani vyrovnávací gól Kalabišky zásadnější změnu na trávník nepřinesl. Tam dál většinou vládli Západočeši, kterým výhru vystřelil ve druhém poločase Kalvach.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Míč z hlavy Jana Kalabišky (druhý zleva) ze Slovácka letí do plzeňské sítě.

„Naše levá strana? To byl průchoďák. Kdyby se nezranil Hoffmann, střídal bych ještě před poločasem. Nesešli jsme se v optimální pohodě, počínání v defenzívě bylo špatné. Místo, abychom pozorně bránili, soupeři zhustili prostor, nechali jsme paradoxně Plzeň chodit do brejků. Což měl být náš triumf," nechápal Svědík, který přiznal, že vzhledem koronavirové nákaze a náročnému programu, jedou hráči přes závit. Za posledních 21 dnů totiž odehrálo Slovácko sedm zápasů...

„Po covidu se kluci ve spoustě zápasů vyždímali, šli na krev. Tohle nejde do nekonečna. V Plzni jsme byli všude pozdě," podotkl kouč Slovácka. To nadále drží čtvrtou příčku. Zvládne však fyzicky přetažený tým ligové finále? „Do konce ještě zbývá pět kol, což je strašně moc. Pomůže nám, že se bude hrát klasickým režimem. Doufáme, že se srovnáme. Jede o to, nekoukat na tabulku, ale pouze na sebe," dodal Svědík.

Reklama

Související témata: