Hlavní obsah

Necítím od Sparty respekt, stěžuje si Nita. Vymůže si odchod?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolu se stoperem Štetinou odnesl debakl na Slovácku nejvíc. A odsunutí na lavičku náhradníku evidentně nelibě nese. Brankář Florin Nita byl sice zrovna v úterý vyhlášen rumunským fotbalistou roku i nejlepším gólmanem, nicméně ve Spartě poslední týdny nechytá. Postěžoval si tedy, že ze strany klubu necítí respekt. A že pokud mu trenér Vrbna nedá šanci chytat, zváží v lednu odchod jinam.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Florin Nita si diriguje obranu v zápase s Rangers.

Článek

Situace na fotbalové frontě se rychle mění. Ještě nedávno byl za své zázračné zákroky na klubovém twitteru nazván Supermanem. Jenže trenéři se po debaklu na Slovácku a dalších inkasovaných gólech rozhodli něco změnit. A poslali do branky Dominika Holce, který se nabízené šance slušně chopil.

Nejlepší fotbalista Rumunska je zaskočen a ve své domovině si na letenský klub stěžuje.

„Florin Nita říká, že už se ve Spartě Praha necítí být respektován a je připraven v lednu zvážit své možnosti, pokud mu trenér Vrba nedá šanci hrát," informuje na twitteru respektovaný rumunský novinář Emanuel Rosu.

Nita se měl takto vyjádřit v rozhovoru pro rumunské národní rádio. Pokud by se stavěl na zadní, odejít by mohl již v lednu, přestože smlouvu má ve Spartě až do 30. června 2023.

Rumunský gólman má v Praze svůj vlastní fanklub. Na začátku sezony byl jasnou jedničkou, 34letý brankář odchytal na podzim v lize 15 zápasů, vychytal šest nul a inkasoval 19 gólů. V Evropské lize zasáhl do čtyř duelů.

Reklama

Související témata: