Hlavní obsah

Nejde o mě, ale o Bohemku, aby se nedostala do problémů, komentoval Klusáček spekulace o odvolání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čtyři prohry z pěti posledních zápasů, sešup tabulkou nebezpečně blízko barážových pozic a k tomu nejhorší defenziva z hlediska obdržených branek! Konec podzimní části nejvyšší fotbalové soutěže v podání fotbalistů Bohemians 1905 měl k ideálu daleko. A sobotní prohra s Pardubicemi mizérii jen podtrhla.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Pardubic Jiří Letáček zasahuje.

Článek

„Nálada v kabině není dobrá. Chtěli jsme si vytvořit lepší výchozí pozici pro jaro. Místo toho jsme si situaci notně zkomplikovali," posteskl si Luděk Klusáček, trenér Bohemians, po sobotní těsně prohře s Pardubicemi, které se Klokanům přiblížili na rozdíl jediného bodu.

„V šatně má každý hlavu dole, protože si uvědomujeme, jak důležitý zápas jsme hráli," přitakal kapitán Bohemians Josef Jindřišek.

Osmnáct bodů z devatenácti kol je ve srovnání s očekáváním Klokanů výrazně menší zisk. „Bojovali jsme s tím celý podzim. Nebylo to tak, že bychom se od některého z vítězných zápasů odrazili. Pořád to bylo jako na houpačce. Nedokázali jsme najít formu," přiznával Jindřišek.

„Hlavně v závěru podzimu nebyly naše výkony dobré. Musíme se zlepšit. Chybí nám kvalita v dohrání situací a prakticky celý podzim nás provázely problémy v obraně," lamentoval Klusáček v připomínce faktu, že jeho tým inkasoval celkem čtyřiačtyřicet branek.

Však také společně s kapitánem Jindřiškem po zápase předstoupil před fanoušky a dlouze s nimi rozebírali neradostnou situaci klubu.

„Vrátil jsem se z kabiny. Bylo tam hodně nespokojených lidí. Jednoho jsem si vzal stranou a všechno s ním probíral. A pak i s ostatními. Připomínal jsem jim hlášku Radka Sňozíka, který jednou svoji formu komentoval hláškou, že nechytne ani taxíka. A to byla aktuálně přesně naše situace," krčil rameny Jindřišek.

„Rozumím divákům a chápu jejich emoce. Nikomu není příjemné fandit klubu, který dostává v zápasech na hřišti soupeře pět nebo šest gólů a doma prohrává o gól. Ale problém není v tom, že by kluci nedávali zápasům všechno. Někdy se strašně nadřeli, naběhali v zápasech neuvěřitelný počet kilometrů, jenže výsledek se nedostavil, což samozřejmě obraz zkresluje," říkal Klusáček.

Nedělal si těžkou hlavu se sílícími spekulacemi ohledně jeho budoucnosti v klubu. „Já si tlak nepřipouštím. Nejde o mě, ale o Bohemku, aby se nedostala do problémů," pronesl Klusáček a spřádal plány pro zimní přípravu.

„Potřebujeme zvýšit konkurenci v záloze. A také sáhnout do obrany. Těch inkasovaných gólů je fakt hodně," brblal Klusáček, který se v průběhu jara bude muset obejít bez asistenta Ericha Brabce. „Jeho odchod se netýká žádných problémů. Neměli jsme žádné vzájemné sporty, nic takového nebylo ani směrem k mužstvu. Jeho odchod byl dlouhodobě avizovaný. A chci zdůraznit, že bych s ním rád v budoucnosti spolupracoval."

Reklama

Související témata: