Hlavní obsah

Šílená série Karviné nebere konce. Bez výhry je už dvacet zápasů. Je to o hlavě, ví Páník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dvaceti utkáních za sebou nedokázali fotbalisté Karviné vyhrát. Poslední příčka po podzimní části jim v tabulce Fortuna ligy proto patří naprosto zaslouženě. Slezanům nevyšla ani podzimní rozlučka. S Plzní doma prohráli gólem Milana Havla 0:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Aleš Čermák z Plzně a Marco Túlio z Karviné.

Článek

„V závěru sezony nám chybí čtyři pět hráčů základní sestavy, byla to ale výborná příležitost vidět ostatní kluky. Výkon proti Plzni nebyl špatný, v první půli jsme byli méně odvážní, než bych chtěl, do druhé jsme vstoupili dobře a měli dvě standardky. Bohužel jsme je nedohráli. Střela Qoseho byla výborná, ale musí to jít do brány. V závěru jsme si vytvořili tlak, střídající hráči pomohli. Hrálo se až do konce na maximum a hráči odevzdali, co v nich bylo," hodnotil souboj s druhou Plzní trenér Karviné Bohumil Páník.

Zkušený kouč na od svého příchodu v kádru Slezanů marně hledá odpovídající kvalitu. I proti Plzni v zakončení scházela. „V koncových situacích ji nemáme. Dokážeme dobře bránit, zvládáme konstruktivní věci, dostat míč na rozběhnuté hráče, ale nedokážeme to dotáhnout do finále. Tam máme problém. Pokud nedá gól Papa (Michal Papadopulos), těžko se prosazujeme," přiznal Páník.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Karviné Bohumil Páník.

Někdejší kouč Olomouce, Baníku či Zlína přišel do Karviné napravit nepovedený start do sezony. Ani on ale v devíti utkáních výhru neslavil. „Je to o hlavě. Podívejte se ne Teplice. Taky prohrávaly, také měly strašidelné výsledky. Ale když porazily Zlín, najednou se jim tam vysypalo šest bodů. Je to o hlavách těch hráčů. Když jste v pohodě, tak místo lehkého klusu sprintujete. Hlava dělá hrozně moc," přemítal Páník.

Zlomit šílenou bilanci budou mít Karvinští až na jaře, otázkou je, jak moc se v zimě její kádr promění. „Uvidíme, kteří hráči přijdou, kdo se uzdraví. Máme Eduarda vyloučeného, dva gólmani (Bolka a Neumana) po operaci. Nikoho neposíláme pryč, pokud ale někdo přijde, tak jiní budou muset logicky odejít," naznačil Páník.

Reklama

Související témata: