Hlavní obsah

Nejhorší tým ligy posiluje. Dynamo získalo borce s reprezentačními zkušenostmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se dvěma posilami se před 5. kolem fotbalové Fortuna ligy vytasily poslední České Budějovice. Na jih Čech přichází zkušený křídelník s reprezentačními zkušenostmi Jiří Skalák a záložník Michal Hubínek.

Foto: FK Mladá Boleslav

Fotbalový záložník Jiří Skalák ještě v barvách Mladé Boleslavi.

Článek

O tom, že Dynamo chce posílit, mluvil už v neděli po prohře 2:5 s Plzní trenér Tomáš Zápotočný. I když Jihočeši mají po čtyřech kolech se 17 obdrženými brankami suverénně nejhorší defenzivu lize, první nové akvizice nejsou pravděpodobně přímo do obranné řady.

Skalák prošel v minulosti Spartou, působil v Anglii v Brigtonu, kterému pomohl k postupu do Premier League, a Millwallu. Naposledy oblékal dres Mladé Boleslavi. Do Budějovic přichází po vypršení smlouvy jako volný hráč, poslední soutěžní utkání odehrál letos v dubnu.

„Jirku znám už snad osm let, je skvělé vidět, v jak velkou osobnost za tu dobu vyspěl. Chci mu poděkovat za to, jak přistoupil k jednání o smlouvě, a že jsme se nakonec dokázali dohodnout. V Jirkovi získáváme personu, ale taky hráče připraveného pomoci týmu na place," říká na klubových stránkách o 31letém křídelníkovi sportovní manažer Jan Podroužek.

Skalák také prošel mládežnickými reprezentacemi a dotáhl to až do seniorského výběru. V něm nastřádal celkem 17 zápasů, zahrál si v kvalifikacích na mistrovství světa a Evropy a byl součástí kádru na Euru 2016. Na Střeleckém ostrově podepsal na jeden s rok s dvouletou opcí na prodloužení.

Druhou posilou je o tři roky mladší Michal Hubínek. Poslední roky strávil v Polsku, v  Termalice odehrál v rámci nejvyšší soutěže, druhé ligy a pohárů 82 duelů. Bývalý český reprezentant do 21 let přichází stejně jako Skalák po vypršení smlouvy, upsal se však do 30. června 2026.

„Michala bereme v jeho 28 letech už jako dostatečně zkušeného a typově ideálně vybaveného hráče, aby posílil tým v defenzivní činnosti. Potřebujeme vylepšit soubojovou schopnost mužstva, aniž bychom však slevovali z fotbalových nároků. Michal je v našich očích pro tyto potřeby ideální," říká Podroužek.

Budějovice jsou se skóre 5:17 aktuálně po čtyřech kolech na posledním místě tabulky, o první ligové body budou bojovat v neděli od 15:00 doma proti Bohemians.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.