Hlavní obsah

Nejprve Camp Nou, potom Hrad. Zeman přijal úspěšné slávisty

Praha
Aktualizováno

Není žádným tajemstvím, že Hrad má k sešívaným blízko. Prezident republiky Miloš Zeman na něm ve čtvrtek přijal trenéra fotbalové Slavie Praha Jindřicha Trpišovského, brankáře Ondřeje Koláře, záložníka Tomáše Součka a předsedu představenstva Jaroslava Tvrdíka. Prezident při setkání ocenil úspěchy týmu, delegace k němu dorazila dva dny po remíze v Barceloně.

Foto: Sport.cz

Prezident Miloš Zeman (uprostřed) přijal na Hradě šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka, záložníka Tomáše Součka, trenéra Jindřicha Trpišovského a brankáře Ondřeje Koláře.

Článek

Osud červenobílých leží prezidentovi na srdci. V říjnu se znepokojením oznámil, že Čína na protest proti postojům vedení pražské radnice zastaví financování Slavie.

„Slavia byla nejúspěšnější čínská investice v republice. Bohužel jedna z mála úspěšných, čehož lituji. O to více jsem ale obdivoval vzestup klubu a jeho úspěchy," řekl tehdy Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem na televizi Barrandov.

O týden později se Zeman do věci sám vložil. „Prezident republiky se obrátil dopisem na předsedu představenstva společnosti CITIC Group, kdy vyzval k dalšímu rozvoji aktiv a aktivit společnosti v České republice, včetně pokračování podpory společnosti CITIC pro fotbalový klub SK Slavia Praha," oznámil Zemanův tiskový mluvčí Jiří Ovčáček.

Svůj díl tedy prezident učinil a nyní sešívané přijal na Hradě.

Reklama

Související témata: