Hlavní obsah

Pardubice - Slavia 0:5Nejprve čaroval Mandous, pak Slavii vystřelil výhru Krmenčík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Krmenčík 0 : 1
63. Krmenčík 0 : 2
64. Lingr 0 : 3
75. Lingr 0 : 4
80. Ekpai 0 : 5
Záznam online reportáže

Praha

Obhájci titulu jsou v čele ligy! Slavia Praha ve čtrnáctém dějství nejvyšší tuzemské soutěže porazila Pardubice a využila zaváhání Viktorie Plzeň, dosavadního lídra. Pro Pražany hrající v Ďolíčku byly klíčové zákroky brankáře Mandouse během první půle, po obrátce se pak dvěma zásahy zaskvěl Krmenčík.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Souboj mezi Janem Halászem z Pardubic a Ondřejem Lingrem ze Slavie.

Článek

Slávisté do zápasu vstoupili zhurta. Ousou po standardní situaci trefil už ve třetí minutě tyčku, vzápětí pak z levé strany běžel Masopust sám na Boháče, ale napálil balon přímo do brankáře Pardubic.

Východočeši v tradičním azylu dobře zahušťovali střed pole, Slavia jen minimálně využívala prostor na krajích hřiště, a tak bylo následně šancí minimum. Po půlhodině pak přežili Pražané kritický okamžik, když Kačaraba zahrál rukou v pokutovém území, jenže Jeřábkův pokutový kop Mandous vyrazil a bravurně si poradil i s dorážkou Kostky.

V závěru poločasu se pak zaskvěl i gólman na druhé straně, když lapil tutovku Krmenčíka, vzápětí sice Boháčovi rána od Stancia prošla mezi nohama, ale na poslední chvíli stačil brankář nohou srazit balon na tyč.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Michael Krmenčík ze Slavie dává gól brankáři Pardubic Marku Boháčovi.

Po gólově chudé první půli přišly gólové hody. K radosti fanoušků Slavie, která obranu Pardubice doslova rozcupovala. Po dvou totožných akcích z pravé strany totiž statečný vzdor Východočechů zlomil Krmenčík. Nejprve po pravé straně unikl Bah a jeho přízemní centr proměnil slávistický útočník v první trefu, vzápětí se situace opakovala, jen autorem gólové přihrávky byl Masopust. Tentýž slávista pak našel před brankou nekrytého Lingra, který třetím zářezem završil sedm minut pardubické zkázy.

Ta však zdaleka nebyla dokonána, protože s chutí hrající slávisté pranic neubrali. Jasné vedení jim naopak dodalo klid a jistotu, tudíž Lingr parádní trefou skóre navýšil a Ekpai po parádním brejku od půlící čáry Pardubicím zasadil pátý úder.

Východočeši tak už devět kol nevyhráli a v azylu v Ďolíčku čekají na vítězství pět zápasů.

FK Pardubice-Slavia Praha 0:5 (0:0)
Branky: 58. a 63. Krmenčík, 64. a 75. Lingr, 80. Ekpai. Rozhodčí: Petřík - Horák, Paták - Adámková (video). ŽK: Šimek, Cadu. Diváci: 2850.
Pardubice: Boháč - Halász, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek (82. Lee) - Kostka (71. Huf), Tischler, Šimek (71. Černý), Cadu (81. Junior) - Chytil (87. Lupač). Trenér: Novotný.
Slavia: Mandous - Bah, Ousou, Kačaraba, Oscar (82. Olayinka) - Holeš (72. Madsen), Hromada - Masopust (72. Ekpai), Stanciu, Plavšič (39. Lingr) - Krmenčík (72. Kuchta). Trenér: Trpišovský.

Reklama