Hlavní obsah

Nejprve navrátilec, teď cizinec. Mistrovská Plzeň získala další posilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prvním v řadě byl navrátilec Václav Pilař, klubová legenda. Fotbalová Viktoria Plzeň teď představuje druhou letní posilu. Tým úřadujícího českého mistra posílí šestadvacetiletý záložník Kristi Qose, jenž přichází z Karviné. Albánský internacionál podepsal ve Štruncových sadech dvouletý kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kristi Qose z Karviné a Matěj Pulkrab z Bohemians.

Článek

Čeká je bitva o postup do Ligy mistrů, kádr je třeba doplnit. Mistrovská Viktoria Plzeň nejprve přivábila k návratu záložníka Václava Pilaře z Jablonce, který se s klubem dohodl na ročním kontraktu.

Další posilou je opět záložník, tentokrát Kristi Qose z Karviné. „Jde o velmi zajímavého hráče, kterého jsme sledovali delší období. V české lize odehrál stabilně tři sezony a věříme, že pro nás bude přínosem," vysvětluje na klubovém webu generální ředitel Adolf Šádek.

„Je vysoký, silný a zároveň velmi fotbalový. Jde o posílení středu zálohy, může nastupovat na pozici šestky i výše na osmičce," komentuje Qoseho i trenér Michal Bílek, jemuž se bude záložník hlásit společně s ostatními na startu letní přípravy 15. června.

„Jsme rádi, že se přestup do Plzně uskutečnil. Kristi měl na výběr řadu zahraničních nabídek, například týmy z Řecka či Turecka. Nicméně zahrát si za mistrovskou Viktorii ho lákalo nejvíce. Zároveň chceme poděkovat panu Šádkovi za profesionální a vstřícné jednání," dodává Filip Zíka z agentury Global Sports, která přestup zprostředkovala s jejím řeckým partnerem, agentem hráče.

Qose začínal s dospělým fotbalem v PAOK Soluň. Působil rovněž na Slovensku, kde si v dresu Ružomberoku vyzkoušel předkola Evropské ligy (8 zápasů/1 gól). Následně se v roce 2019 přesunul do Karviné. V české nejvyšší soutěži odehrál 71 zápasů, v nichž zaznamenal celkem 9 branek a 6 asistencí, přičemž v sezoně 2020/21 zapsal hned sedm přesných zásahů. V dresu albánské reprezentace nastoupil do kvalifikace o EURO 2020.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články