Hlavní obsah

Některé góly byly opravdu hezké, pochvaluje si Vrba. Zlín stále žije

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úterní výhře Pardubic se dostali fotbalisté Zlína do kritické situace, ze dna tabulky ztráceli na předposlední Východočechy šest bodů. Jenže ve středu přišla parádní reakce v podobě vysoké výhry 4:1 nad Bohemians. „Kdybychom zápas nezvládli, byla by situace hodně složitá," prohlásil potěšeně kouč Ševců Pavel Vrba.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Pavel Vrba mohl být s výhrou 4:1 nad Bohemians spokojený.

Článek

„Hodnotím hlavě to, v jaké jsme situaci. Hrajeme o co nejvíce bodů, abychom v nadstavbě byli v řešitelné pozici. To se dnes povedlo, myslím, že fotbal nebyl špatný, i když v určitých fázích nás soupeř zatlačil. Vítězství je strašně důležité, teď nás čeká venku Mladá Boleslav a jakýkoliv bod by byl obrovským povzbuzením pro poslední část soutěže," vyhlíží Vrba nedělní závěr základní části, po které bude následovat pět duelů ve skupině o záchranu.

Zlín byl ze začátku duelu horší, přežil velkou příležitost Pražanů, ve 31. minutě se ale k odraženému míči dostal 18letý Tom Slončík a svou první ligovou brankou poslal domácí do vedení. Ve druhé půli zvýšil Vukadin Vukadinovič a na snížení z kopačky Davida Puškáče zareagoval dělovkou Robert Hrubý. Pojistku v závěru přidal opět hrdina střetnutí Slončík.

„Měli jsme zajímavé akce a některé góly byly opravdu hezké a koukatelné. Byli jsme efektivnější než Bohemka," zhodnotil Vrba a kromě Slončíka ocenil také přínos Hrubého: „Zabudovává se zde, je to pro něj nové mužstvo. Má něco za sebou, je zkušený a měl by tým táhnout. Bohužel efektivita možná není taková, jakou bychom potřebovali, ale je to náš lídr a důležitý hráč."

Pro Zlín se jedná o extrémně důležitý triumf, na předposlední Pardubice, které v úterý dokázaly udolat 3:1 Slovácko, ztrácí stejně jako po víkendu tři body. Šestibodový odstup už by byl kritický.

Sestupová pravidla jsou jasná. Poslední celek po nadstavbě padá o patro níž, další dva nejhorší týmy čeká baráž hraná na dvě utkání. Zlín jede v neděli v rámci závěrečného kola do Mladé Boleslavi, která je na 9. místě a má jistotu, že skončí v prostřední skupině.

„Pro nás je každý zápas důležitý, rádi bychom skončili na konci ročníku čtvrtí od konce a lépe, to bychom byli spokojeni. Ale každé umístění od 15. nahoru je pro nás dobrý krok, abychom záchranu zvládli," konstatuje Vrba.

Reklama

  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.