Hlavní obsah

Někteří fanoušci Sparty poničili stadion ve Vítkovicích, škoda jde do statisíců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek si fanoušci Sparty udělali dobré jméno, když je za ukázněné chování a úklid sektoru chválili Skotové po utkání Evropské ligy na půdě Glasgow Rangers. V neděli vyrazilo 850 příznivců Letenských podpořit tým do Ostravy k zápasu s Baníkem, vyprodalo svůj sektor, ale někteří z nich se nechovali úplně vzorně. Napáchali škodu za statisíce korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty na domácím stadionu

Článek

Na sociálních sítích se objevilo video, na kterém jsou vidět stopy po chování některých fandů Sparty. Toalety jsou vyplavené – zasahovali tam i hasiči – zřejmě po použití pyrotechniky. „Škoda je předběžně odhadována na 300 tisíc korun,“ sdělil Sport.cz Petr Handl, předseda představenstva společnosti Vítkovice Aréna, pod kterou Městský stadion patří.

Vítkovickou arénu si na zápasy Baník pronajímá; ten teď společně s vlastníkem stadionu bude celou situaci řešit. „Tyto záležitosti musí vždy řešit nájemce, v tomto případě Baník, protože oni si od nás přebírají stadion, když si ho pronajímají. Když nastanou nějaké škody tohoto typu, tak je to záležitost klubu. My to tedy s nimi budeme samozřejmě řešit, předpokládám, že oni zase v rámci nějakých svých pojistek. Je to škoda způsobená v rámci jejich akce. My jsme ti, kdo to bude muset opravit, ale škody budeme vymáhat po nájemci,“ informoval Handl.

„Zatím probíhá soupis a vyčíslování škod a s vlastníkem stadionu spolupracujeme na dalším postupu,“ řekl krátce tiskový mluvčí Baníku Marek Lorenc.

Trenér Sparty Brian Priske po utkání vyzdvihl podporu fanoušků. Ocenil, jak v náročném programu za jeho družinou houfně jezdí. To ale nemohl tušit, co se v jejich sektoru stalo. Část z nich dobrý dojem ze Skotska nyní shodila. Klubu z Letné je celá situace líto, ostatně řada fandů vyrazila do Ostravy prakticky hned, co se vrátila z výjezdu na Evropskou ligu domů. Pro ně je tento obrázek dvojnásob mrzutý.

„Je velká škoda, že podruhé za sebou máme na Baníku vyprodaný sektor, fanoušci nás skvěle podporují, ale vše devalvuje takový čin malé skupinky nebo jen jednotlivců. Mediálně to pak má větší dopad než podpora, kterou naši příznivci mužstvu dodali. Je nám to líto,“ shrnul situaci z pohledu Sparty ředitel její komunikace Ondřej Kasík.

Reklama