Hlavní obsah

Někteří hráči zaostali za předchozími výkony. Remízu bereme, přiznal kouč Slovácka

Uherské Hradiště

Po první ztrátě v novém roce se netvářil nijak zvlášť zklamaně. Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík bezbrankovou plichtu v sobotním domácím ligovém utkání s Českými Budějovicemi bere.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek

Je remíza zasloužená?

Jsem přesvědčený, že ano. Hosté vstoupili do zápasu lépe, byli kombinačně lepší. My jsme sice postupně hru vyrovnali, ale pak mělo Dynamo obrovskou šanci. Brankář Nemrava naštěstí Mršiče v sólu vychytal. A také ve druhé půli mi u hráčů chyběla větší fotbalovost.

Co svým hráčům vyčítáte?

Středová řada toho moc nevymyslela. Chyběly nám nápady, jimiž jsme se prezentovali v předchozích povedených duelech. Za svými dosavadními jarními výkony zaostali kupříkladu záložníci Havlík se Sadílkem, a vidět nebyl zdaleka tolik ani útočník Kliment. Na druhé straně si uvědomujeme, že Budějovičtí teď hrají ve výtečné formě. Musíme respektovat sílu Dynama. Defenzíva Jihočechů se těžko dobývá. Proto bod bereme.

Nepřehrávali jste zbytečně některé nadějné akce?

Souhlasím. Měli jsme být přímočařejší nejen v soupeřově šestnáctce, ale i v poli. Nevyřešili jsme řadu situací dobře třeba i kvůli nepřesnému centru. Veškeré chyby si rozebereme.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jan Kalabiška ze Slovácka a Pavel Novák z Českých Budějovic.

Nevyhovoval vám víc nahuštěný program s vloženou středeční ligovou dohrávkou?

To bych neřekl. Prostě nám tentokrát utkání tolik nesedlo. Ještě jednou ovšem opakuju, že jsme narazili na ambiciózního soka, který už dlouho neprohrál. Věřím, že příště budeme směrem dopředu už zase mnohem nebezpečnější.

Pochvalu zřejmě zaslouží gólman Nemrava. Jste stejného názoru?

Jsem. Občas si neodpustí nějakou chybičku, ale od zápasu s Plzní v závěru podzimu, kdy se vrátil do branky, je na něm znát výkonnostní posun. I v duelu s Budějovicemi nás minimálně dvakrát skvěle podržel.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Marek Havlík ze Slovácka Marko Alvir z Českých Budějovic.

Postrádáte teď zraněného útočníka Ciciliu i kapitána Daníčka. Blíží se jejich návrat na hřiště?

U Cicilii to bude trvat ještě delší dobu. U Vlasty Daníčka je to otázka zhruba dvou týdnů.

Reklama