Hlavní obsah

Nemávat rukama! Hráči Slavie a Plzně dostali před šlágrem varování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemávat rukama, dát si pozor na zbytečná gesta, která často dráždí rozhodčí. Právě toho by se měli vyvarovat fotbalisté Plzně se Slavií v nedělním šlágru 27. kola nejvyšší soutěže, které bude řídit polský sudí Pawel Raczkowski, osmatřicetiletý rodák z Varšavy, který je rozhodčím FIFA od roku 2013. Hráčům to radí obránce české reprezentace Tomáš Petrášek, který v polské lize působí v dresu Rakowa a arbitra zná. Neváhá zdůraznit, že bitvu o první místo, bude řídit kvalitní sudí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Tomáš Petrášek během tréninku před utkáním baráže MS 2022 se Švédskem.

Článek

Petrášek, který v polské nejvyšší soutěži sám bojuje o první místo, přiznává, že víc zkušeností měl se Szymonem Marciniakem, jenž řídil derby Slavie se Spartou. To ale prý nic nemění na tom, že z Polska přijede hodně kvalitní arbitr.

„Je hodně komunikativní, nic dalšího speciálního si v souvislosti s ním nevybavuji, ale nepochybujte o tom, že bude dobře připravený," tvrdí stoper, který v polské Ekstraklase patří k absolutní špičce. Fotbalisty Plzně a Slavie neváhá upozornit, že by se měli vyvarovat přehnaných reakcí, pokud třeba nebudou s některým z verdiktů plně souhlasit. Na podobné věci je ostatně háklivá většina mužů s píšťalkou. "Na mávání rukama i další gesta nesouhlasu by si měli dát fotbalisté pozor," upozorňuje Petrášek.

Jako první zamířil v této sezoně z Polska do české nejvyšší soutěže rozhodčí Marciniak. Urostlý obránce s ním o odřízeném derby „S" prohodil s odstupem času pár slov. Řeč přišla i na přípravu na utkání. „Rozhodčí říkal, že se podíval na záznam z předchozího derby, vytipoval si hráče, na které si musí dát pozor a ty si také pohlídal. Dobře se připravil a v utkání pak neměl problém," konstatuje Petrášek s tím, že nepochybuje o tom, že podobně dobře odpíská i Raczkowski „Co mám informace, tak FAČR má v Polsku smlouvu na obsazení tří zápasů a určitě dostane tu nejlepší kvalitu."

Reklama