Hlavní obsah

Neproměníte-li se Spartou šance, přijdou pohlavky a trest. Teď nás ale čeká nová soutěž, prohlásil Saňák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté olomoucké Sigmy po remíze (2:2) na Slavii dalšího z favoritů soutěže, Spartu, nezaskočili. Na domácím stadionu podlehli týmu z Letné v závěrečném kole základní části 4:1. V tabulce tak skončili osmí a v nadstavbě v prostřední skupině je nejprve čeká dvojutkání s devátým Hradcem Králové. Dočasného kouče Jiřího Saňáka těší, že jeho svěřenci po krušném období stále mají o co hrát.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Jiří Saňák během utkání se Spartou

Článek

Po vysoké porážce příliš zklamaně nevypadáte?

Prohra 4:1 nás samozřejmě mrzí. Na druhé straně jsem viděl určitý potenciál našeho týmu do budoucna. Máme své limity a Sparta potvrdila roli favorita.

Rozdíl v kvalitě obou celků byl ale obrovský?

V porovnání s mužstvy jako Sparta a Slavia máme co dohánět. To jsou velkokluby, které jsou snad s výjimkou Plzně odskočeny od zbytku ligy. Prali jsme se, jak jsme mohli. Nechtěl bych ale mluvit o tom, že ten zápas něco ukázal. Vstoupili jsme do něj dobře, Sparta po pár minutách dala gól z ofsajdu, my ji pak eliminovali. Už minule na Slavii jsem však říkal, že takové duely rozhoduje efektivita. Když z těch mála šancí, co máte, žádnou neproměníte, my měli jednu za stavu 0:0, je zle. Dostali jsme dva góly z nešťastné penalty a vzápětí po rohu. Pak se Sparta uklidnila, získala sebevědomí a vypadalo to jednoznačně.

Nečekal jste ale přece jen, že Spartu potrápíte víc?

S tím do toho jdete vždycky. Vyjdu-li však z toho, co jsem říkal před chvílí, je těžké dostat se zpátky. Chcete přirozeně snížit na 2:1, více to otevřete a s tím přijdou pohlavky v podobě našich chyb, které soupeř potrestal.

Budete Pokornému vyčítat penaltový zákrok na Kuchtu? Zdálo se, že šel zbytečně do skluzu…

Každý trenér bude říkat, že když si hráč takto ve vápně počíná, je to risk, z něhož může být průšvih. Hned jsem věděl, že to bude penalta, a ani jsem nečekal, zda to VAR posvětí. Vyplul to z přemíry snahy a nedobré pozice.

Co jste říkal na prostředí v hledišti, kam se vešlo 12 359 lidí? Bylo vyprodáno, rekordní návštěva v Olomouci v historii samostatné české ligy… Byla atmosféra zásluhou hlavně fanoušků Sparty fantastická?

Byla krásná, úžasná. Vnímal jsem ale i naše fanoušky, kteří vytrvale fandili nám. A také to, že pro některé naše hráče, zejména pro ty mladé, to byla jakási část maturity. Několik jich takové utkání hrálo vůbec poprvé.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva František Matys z Olomouce a Jan Kuchta ze Sparty

Teď vás čeká nadstavba v prostřední skupině. Máte pořád o co hrát. Jde o účast v pohárové Evropě. Bude to z pohledu Sigmy o tom, zda sezona skončí úspěšně, či nikoliv?

Když budeme hrát finále, uspějeme v něm a kvalifikujeme se do Evropské konferenční ligy, budeme sezonu hodnotit kladně. Když to nedopadne, i s ohledem na ambice, co jsme měli před ní, bude to naopak. Mně ale spíše nyní záleží hlavně na tom, aby tým potvrdil potenciál, o němž jsem mluvil, a potvrdil posun k lepšímu.

Možná půjde i o vaše případné další působení u mužstva?

To musí zodpovědět vedení. Nechci to však vnímat tak, že jde o mě. Jsme Sigma Olomouc, skončili jsme osmí po základní části, měli jsme těžké období, málem jsme skončili až ve skupině o záchranu, ale tonoucí se stébla chytá, nám se to podařilo a teď se nejprve porveme o postup s Hradcem Králové. Víme, že to bude náročné. Začíná tím ale jiná soutěž, prakticky hokejové play-off . Dáme to toho maximum a chceme to zvládnout.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Sparta - Ostrava 2 : 1 dohráno
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  0 : 1 Ml. Boleslav - Slovácko 0 : 1 dohráno
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 30
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články