Hlavní obsah

Nevšední situace před penaltou. Krejčí nerad dlouho čeká, tak krokoval dvakrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukázal své dvě hlavní ofenzivní přednosti. Kapitán fotbalové Sparty Ladislav Krejčí proměnil v neděli v Olomouci, pro někoho podezřele, rozehranou penaltu a za pár minut se prosadil hlavou po rohovém kopu. „Tým je na prvním místě a je jedno, kdo dává góly,“ zdůrazňuje.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Jan Kuchta a Ladislav Krejčí se radují z branky na hřišti Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Olomouc měla obrovskou šanci, Juraj Chvátal s Pavlem Zifčákem ale síť za Peterem Vindahlem nerozvlnili. Na druhé straně za pár desítek sekund Jakub Pokorný zfauloval Jana Kuchtu a hosté kopali za stavu 0:0 penaltu. Tradičně Krejčí.

Za bučení domácího publika si postavil míč a odměřil si rozběh. Za chvíli znovu. Dokonce na míč sáhl rukou poté, co rozhodčí Ondřej Pechanec fouknul do píšťalky. To rozčílilo nejednoho fanouška.

Krejčí a Pechanec si ale vše na dálku vyjasnili, sudí pravděpodobně rozhodl, podobně jako Glenn Nyberg v nedávném utkání Ligy mistrů mezi Arsenalem a Bayernem, podle citu a jelo se dál. „Nebylo to postavením balonu. Ptal jsem se, jestli už bude pískat. Nemám rád, když dlouho stojím, tak jsem si to nakrokoval znovu,“ vysvětluje stoper.

Pak bezpečně zamířil k ze svého pohledu levé tyči. Uběhlo jen pár minut a Krejčí se radoval znovu. Po rohu Kaana Kairinena vyskočil nejvýš a mířil přesně. Dva góly do půle Spartu uklidnily. Po změně stran už jen zvýšila na konečných 4:1 a upevnila si před nadstavbou první místo v tabulce. „Určitě to je důležité. Hlavně pak naše aktuální rozpoložení, kterého snad využijeme,“ hlásí kapitán.

Krejčí byl před týdny mnohými fanoušky i experty kritizován za chyby na klubové i reprezentační úrovni. V Olomouci odehrál dobrý duel a výkon podpořil zmíněnými trefami.

„Celou dobu je to naše část sezony. Jestli někdo dává důraz na góly? To je na něm. Snažím se pracovat pro tým. Občas to vyjde, občas ne. Společně jsme na prvním místě,“ konstatuje.

A opakuje, že Letenští jsou před posledními šesti duely sezony, tedy nadstavbou a finále MOL Cupu v Plzni, plní odhodlání. „Cítím dobrou atmosféru na hřišti i mimo. Vidím více sebevědomí, což je vidět na akcích a individuálních dovednostech,“ podotýká muž, jenž se v základní části prosadil z pozice stopera hned sedmkrát, ale k tomu přidal i tři červené karty.

  2 : 0 Slavia - Plzeň 2 : 0 17. min Živě
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.