Hlavní obsah

Nigerijský mladík měl problémy s pracovním povolením, za Teplicemi dorazí na Kypr dodatečně

Teplice

Zatímco fotbalisté Plzně se v pondělí vpodvečer ze soustředění v Turecku vrátili, jejich severočeští sousedi v ligové tabulce se do teplých krajů v úterý teprve vydávají. Fotbalisté Teplic totiž odlétají na čtrnáctidenní soustředění na Kypr, kde budou trénovat a v přípravných zápasech ladit formu na blížící se ligové jaro. „Po mrazech, které u nás uhodily, už se všichni těší do tepla a na dobře připravená hřiště,“ přiznával kouč Zdeněk Ščasný.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Po domácí přípravě odlétají fotbalisté Teplice za teplem na Kypr. Na snímku Admir Ljevakovič a jeho spoluhráči v tělocvičně.

Článek

Na ostrov ve Středomoří míří s jedenadvaceti hráči, mezi nimiž chybí nigerijský legionář Chukwudi Chukwuma, který přišel na Stínadla z indického klubu Sesa Football Academy. Devatenáctiletý mladík měl totiž problém s vyřizováním pracovních víz, takže za mužstvem dorazí na Kypr dodatečně.

„V kádru jsou pochopitelně nejen naše nové akvizice, ale i mladíci Laco Takács a Otto Urma, jenž přišel z juniorky," informoval na klubových stránkách Zdeněk Ščasný, který zařazením teprve sedmnáctiletého Takácse do kádru ligového áčka překvapil.

„Během dosavadní přípravy překvapil on mě. Vypadá velice dobře, a protože Jablonský je trochu zraněný, Lüftner pořád absentuje a optimální složení stoperské dvojice pořád hledáme, dostává příležitost Rode, Hošek a právě Takács," potvrdil teplický kouč.

Příprava s Poláky, Bulhary a Rusy

Na Kypru rozbijí tepličtí fotbalisté tábor v letovisku Agia Napa přímo na pobřeží. „Půjde o obvyklou přípravu na ligu. Herní tréninky, taktika, standardky," pravil před cestou Zdeněk Ščasný, na jehož tým čekají i tři přípravné zápasy.

V sobotu 1. února se Teplice utkají s polským Zaglebie Lubin, 5. února s bulharským Levski Sofia a 9. února s ruským Uralem Sverdlovsk.

„Čekají nás soupeři tři různé národnosti. Půjde o kvalitní přípravné zápasy, v nichž budeme chtít navázat na výsledky z prvních utkání přípravy," plánuje teplický trenér. Domů se budou severočeští fotbalisté vracet 10. února, tedy jedenáct dnů před jarní premiérou na pražské Julisce proti Dukle.

Reklama

Související témata: