Hlavní obsah

Nostalgie půjde stranou, Vrba touží obrat Plzeň o body. Nebudeme betonovat, plánuje zlínský kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přehnanou nostalgii necítí, avšak připouští, že to pořád bude pro něj speciální zápas, byť je z Plzně už čtyři roky pryč. Kouč Pavel Vrba, jenž na západě Čech strávil nejúspěšnější část dosavadní trenérské kariéry, však před nedělním ligovým duelem s fotbalisty Viktorie myslí především na to, aby jeho Zlín, kde momentálně působí, obral favorita o body, které by Ševcům dopomohly opustit poslední příčku tabulky nejvyšší soutěže.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Pavel Vrba.

Článek

„V Plzni mám samozřejmě pořád spoustu známých. Stále je to pro mě trochu odlišné utkání než s jinými mužstvy. To musí teď ovšem jít stranou. V současnosti trénuju Zlín a udělám maximum, abychom uspěli. Nutně to potřebujeme,“ uvědomuje si devětapadesátiletý Vrba před utkáním, v němž bude mít jeho celek od 15 h výhodu domácího prostředí.

I tak však čeká Ševce mimořádně náročné střetnutí. „Je to podobné jako bychom hráli se Spartou nebo Slavií. Plzeňští usilují dlouhodobě o titul nebo aspoň o pohárové příčky. I v této sezoně patří k hlavním aspirantům na ligové prvenství. Uděláme ale všechno pro to, abychom jim nějaký bodík vzali,“ předsevzal si.

Vrba věří, že Zlíňanům prospěla reprezentační pauza. „V prvním týdnu jsme pořádně potrénovali. A ve druhém už jsme se pečlivě připravovali na víkendového soupeře. Rozhodně nebudeme jen betonovat. Pokud chceme něco uhrát, musíme být aktivní. Hodláme se inspirovat domácím zápasem se Spartou, z něhož jsme sice vyšli bodově naprázdno, avšak k remíze jsme byli hodně blízko,“ připomněl bývalý reprezentační kouč.

Nespoléhá se, že by v poslední době rozjetou Plzeň mohlo přibrzdit to, že měla nyní řadu fotbalistů v různých reprezentačních výběrech. „Má tak zkušený tým, že to nebude mít na její výkon žádný vliv,“ předpokládá Vrba.

Také on neměl v pauze k dispozici mládežnické reprezentanty Tkáče a Slončíka. Naopak mu do kádru přibyl v závěru přestupního termínu bosenský obránce Selmir Pidro. „Absolvoval s námi zatím jen několik tréninků, ale je na něm vidět, že je to zajímavý hráč. Věřím, že nám pomůže,“ uvítal by.

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.