Hlavní obsah

Sparta rozstřílela Slovácko. Podještědské derby skončilo remízou, Plzeň zničila oslabený Zlín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty v osmém kole první ligy doma rozstříleli Slovácko 5:0. Obhájci titulu se vrátili do čela tabulky o skóre před Slavii, na jejímž hřišti se představí za týden. Plzeň rozdrtila poslední Zlín na jeho hřišti 7:1. Proti týmu, který vede její bývalý kouč Pavel Vrba, dosáhla nejvyšší venkovní ligové výhry ve své historii. Liberec v dalším dnešním zápase neuhájil vedení v dobře rozehraném podještědském derby, Jablonec vyrovnal na konečných 1:1.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Birmančevič slaví gól do sítě Slovácka

Článek
Fotogalerie

Derby začalo lépe pro Liberec, ten dostal v 8. minutě příležitost pokutového kopu, který bezpečně proměnil útočník Tupta.

Jablonec vstoupil do druhého poločasu lépe a osm minut po výměně stran se po rohovém kopu prosadil Tekijaški. Ten se krásnou ranou opřel do centru Polidara a Belgičanovi Vliegenovi nedal žádnou šanci. Ve zbylém průběhu utkání už se ofenzivní hráči ani jednoho týmu nedovedli prosadit a severočeské derby tak skončilo remízou. Jablonec čeká na výhru i po osmém kole Fortuna ligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Červ v souboji s hráčem Jablonce Čanturišvilim

Pavel Vrba přivítal ve Zlíně svůj bývalý klub Plzeň a na vzájemný zápas bude chtít co nejrychleji zapomenout. Skóre zápasu otevřel ve 4. minutě Chorý a když už se zdálo, že domácí nemohli začít hůře dostal Černín červenou kartu. Od té doby už to byl zápas o jednom týmu a i když dokázal Vukadinovič ve 24. minutě snížit na 1:2 Zlínu to příliš nepomohlo. Viktoriáni nakonec dali Zlínu 7 branek a skvěle se tak naladili na utkání Konferenční ligy proti FC Ballkani. Výhru režírovali dvěma góly a asistencí Durosinmi se Šulcem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z branky na půdě Zlínu

Zápasy po reprezentační pauze bývají pro favority leckdy ošidné, Sparta však nenechala nic náhodě a od první minuty si šla tvrdě za vítězstvím. Výhru letenských řídili křídelníci Birmančevič (2+1) s Haraslínem (1+2), poprvé v ligové sezoně se v novém působišti prosadil i Olatunji.

Sparta, stejně jako její největší rival Slavia zůstává zatím v aktuální sezoně bez porážky, to se však může změnit hned příští víkend, kdy se postaví proti sobě v prvním derby této sezony. Oba dva kluby čeká ještě čtvrteční bitva v Evropské lize, Slavia jede do Švýcarska, kde se střetne se Servette Ženeva, Sparta hostí doma Aris Limassol.

Program 8. ligového kola
Sobota
Mladá Boleslav - Hradec Králové 5:1
Olomouc - České Budějovice 2:1
Bohemians - Ostrava 1:1
Karviná - Teplice 0:1
Pardubice - Slavia 0:1
Neděle
Zlín - Plzeň 1:7
Branky: 24. Vukadinovič - 20. a 25. Šulc, 49. a 57. Durosinmi, 4. Chorý, 45.+2 Bucha, 86. Kliment
Jablonec - Liberec 1:1
Branky: 53. Tekijaški - 8. Tupta z pen.
Sparta - Slovácko 5:0
Branka: 11. a 70. Birmančevič, 20. Wiesner, 45.+1 Haraslín, 81. Olatunji
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články