Hlavní obsah

Nový Robben na scéně! Lístky na Slovan by pocítila moje peněženka, těší se Haraslín na los

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá pochvala potěší. Ale když vás přirovnají k bývalé hvězdě Chelsea, Realu Madrid či Bayernu Mnichov, to už je něco. Lukáš Haraslín dovedl dvěma góly v ligové premiéře fotbalisty pražské Sparty k vítězství 2:0 nad Olomoucí. Kouč soupeře Václav Jílek zmiňuje slovenského reprezentanta právě v souvislosti s Arjenem Robbenem, jedním z nejlepších křídel světového fotbalu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Haraslín ze Sparty Praha oslavuje svůj druhý gól na 2:0 během utkání 1. kola Fortuna ligy s SK Sigma Olomouc.

Článek
Fotogalerie

Hanáci o kvalitách slovenského fotbalisty samozřejmě předem moc dobře věděli. Chystali se na něj, především na jeho typický způsob zakončení. Nezmohli nic. Lukáš Haraslín jim dal dva góly jako přes kopírák a rozhodl zápas.

„Těžká věc. Všichni věděli o Robbenovi, že dělá kličku dovnitř, stejně ho nikdo nebyl schopný bránit. Rozhoduje kvalita hráče a schopnost timingu pohybu. Stejně tak všichni vědí o Lukášovi, že si míč navede krátkým dotekem ven a pak to seká dovnitř," líčí trenér Václav Jílek.

„Připravovali jsme se na to, ale v konkrétní okamžik je to na bránícím hráči, aby situaci vyhodnotil líp a vystál, pustil ho třeba víc do osy, kde by měl být zajištěný. Po hráčích asi trochu půjdu, protože jsme to měli vyřešit defenzivně líp. Lukáš to ale udělal velmi dobře a utkání rozhodl," lituje bývalý kouč Sparty.

Haraslín v profesionální kariéře ještě nedal hattrick. Věřil, že teď by ho mohl stihnout, jenže v 64. minutě ho trenér Priske vystřídal.

„Trochu jsem na hattrick šel, věřil jsem si na něj. Měl jsem na něj i šanci, ale dal jsem si míč moc do středu. Ttrenér měl pak ovšem jiné plány. Uražený ale určitě nebudu," usmívá se.

„Byl unavený, proto jsme ho stáhli. Vím, že asi po hattricku toužil, my ale máme velmi kvalitní lavičku, kterou hodláme využívat. Cítil jsem, že oba krajní hráči, Šulo i Birmančevič, pomalu ztráceli na intenzitě, proto jsem je střídal. Máme silný a široký tým, za což jsem velmi rád," vysvětluje kouč Brian Priske.

Haraslín ostatně jeho slova potvrzuje. „Přiznám se, že pořád trochu cítím únavu z náročné přípravy, která vlastně kvůli mému zranění ze závěru sezony byla o něco delší. Jak jsem se celý týden cítil dobře, ráno v den zápasu mě bolelo úplně všechno. Zkrátka první zápasy, které jsou těžké. Čekám, že to bude jen lepší. Máme před sebou spoustu těžkých zápasů v krátkém sledu a musíme proto dbát na kvalitní regeneraci," líčí úspěšný střelec.

Spartu čeká v pondělí v poledne los 3. předkola Ligy mistrů. Haraslín ho určitě bude pozorně sledovat. Než odešel hrát do Itálie, působil slovenský reprezentant od svých deseti let ve Slovanu Bratislava. Také na něj může český mistr narazit.

Dvojice pro Spartu před losem 3. předkola Ligy mistrů:
Dinamo Záhřeb - Astana
FC Kodaň - Breidablik
Galatasaray - Žalgiris
Karabach - Rakow
Slovan - Zrinjski
Molde - HJK Helsinky

„V kabině se o losu samozřejmě bavíme, dostat ale můžeme kohokoliv a nijak to neovlivníme. Naším cílem je probojovat se do Ligy mistrů. Kdybychom dostali Slovan, tak by to byl pro mě určitě speciální zápas, který by možná pocítila i moje peněženka, jelikož by se spousta lidí ozvala kvůli lístkům. (úsměv) Musíme udělat vše pro to, abychom postoupili dál," ujišťuje Haraslín.

Související témata:
  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.