Hlavní obsah

Vorel nadchl Priskeho, rozhodnutí o brankářích ovšem padne v Rosického kanceláři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Napravili si dojem z premiér. Loni vstoupili fotbalisté pražské Sparty do mistrovské sezony porážkou 1:2, tentokrát na úvod ligového ročníku jistě porazili Olomouc 2:0. Zatím bez brankáře Matěj Kováře, který se během neděle chystal v Praze po boku Tomáše Vaclíka. Mezi tyčemi ale jistým výkonem zaujal a nadchl trenéra Briana Priskeho gólman Vojtěch Vorel. Jak to bude s pozici letenské brankářské jedničky pro sezonu se ale ještě rozhodne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Sparty Praha Lukáš Sadílek, Kaan Kairinen a brankář Vojtěch Vorel děkují fanouškům po utkání s SK Sigma Olomouc.

Článek
Fotogalerie

Letenští zahájili cestu za mistrovskou obhajobou s Vojtěchem Vorlem v brance a nováčkem Jakubem Surovčíkem na lavičce. Scénář příštích hodin ovšem hodně napověděla skutečnost, že dopoledne si pod vedením Petra Kouby v Praze zatrénovali Matěj Kovář a Tomáš Vaclík.

Reprezentační gólman dal na sociální sítě fotografii jejich rukavic s popiskem Dnešní tréninková dvojice...

„Pojďme se soustředit na zápas. Vorel měl skvělou přípravu..." poukázal asistent Luboš Loučka před utkáním pro O2 TV Sport. Zdá se však, že Spartě by se mohl vrátit nejen Kovář na další hostování z Manchesteru United, ale možní také Vaclík, který je volný.

Zůstane Matěj Kovář ve Spartě? Pořád je to možné, říká Tomáš RosickýVideo: Sport.cz

Vorel chytal za Spartu v lize vůbec poprvé a podal jistý výkon. „Co dál s brankáři? To je otázka pro Tomáše Rosického, ne pro mě, omlouvám se. Jsem šťastný, jak Vorel zachytal, byl velmi dobrý, velmi klidný. Těžký zápas před vyprodanou Letnou, musel předvést několik zákroků. Jsem za něj rád také s ohledem na to, že v minulé sezoně strávil až příliš času na lavičce," říká trenér Brian Priske.

Letenští jinak zvítězili ve stylu dejte míč Haraslínovi, on už se postará... Slovenský křídelník vstřelil obě branky, v obou případech po svém typickém individuálním uvonění a zakončení. „V generálce jsem měl podobné šance, jsem rád, že mi to padlo v ligové premiéře. Je dobře, že první gól jsme dali brzy, chtělo to pojistku, což se také povedlo. Máme nový gólový song. Vybrali jsme ho v kabině společně s kluky, snad se divákům bude líbit a víc je nakopne," usmívá se Lukáš Haraslín.

Reklama