Hlavní obsah

O hattricku mi řekli spoluhráči, smál se africký šampión

Fotbalisté Slavie byli v sobotu večer v Příbrami po rekordní výhře v letošním ligovém ročníku rozesmátí a sršeli vtípky. Zato domácí odcházeli do kabin po debaklu 1:8 totálně frustrovaní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Michael Ngadeu (vlevo) a Simon Deli oslavují gól během utkání v Příbrami.

Článek

Hrdinou byl africký šampión v dresu Slavie Michael Ngadeu, který za necelou půlhodinu, co byl na trávníku, stihl hattrick. „Na penaltu bych nešel, ale poslali mě spoluhráči s tím, že mohu dát hattrick. Tak jsem šel a završil ho. Ještě jsem v kariéře hattrick nedal, ani jsem tolik nikdy nevyhrál. Byl to příjemný návrat na trávník," smál se kamerunský záložník.

Skvělou bilanci 1+3 si připsal záložník Jan Sýkora. „Kluci v kabině mi říkali, že by se za ni nemusel stydět ani Jarda Jágr," smál se. „Nikdy jsem takovou bilanci nezažil a takovou výhru také ne. Jsem rád, že jsem se chytil hned po příchodu do Slavie a takhle nám to šlape. Ale mnohem těžší soupeř nás čeká v neděli," připomněl nadcházející šlágr jara s Plzní.

Kouč Jaroslav Šilhavý pochválil oba hlavní aktéry vysokého vítězství. „Že dá Ngadeu tři góly, bylo překvapení. Bylo příjemné sledovat, jak nám to tam padá. Domácí nám to usnadnili tím, že nás brzy napadali, a když jsme překonali první obranný val, bylo už snazší se jim dostat do obrany. Ale zůstáváme realisty. Teď jsme porazili dva týmy ze dna tabulky, teprve další zápasy ukáží, jak na tom opravdu jsme," konstatoval.

Mám chuť skončit, přiznal domácí kapitán Rezek

Příbramský kapitán Jan Rezek byl po debaklu totálně zničený. „Nikdy jsem nic takového nezažil a mám chuť teď hned ukončit kariéru," přiznal. „To, co jsme předváděli, bylo prostě strašné. Takhle hrát nemůžeme a je otázkou, jak se na nás tenhle debakl podepíše do dalších zápasů," dodal. „Dal jsem sice gól, ale co z toho. Ten debakl začal rychlým inkasovaným gólem, který jsem zavinil já," kál se Josef Divíšek.

Trenér Příbrami Kamil Tobiáš nepropadal panice. „Když jsme prohráli v Plzni 0:1, brali jsme to, ale tahle porážka se na nás může podepsat. Se Slavií to vypadalo, že chceme hrát otevřený fotbal, jenže to nebyl záměr. Góly jsme dostávali po hrubých chybách v obraně. Jdeme dál, záchrana je pořád reálná, Nemohli jsme čekat, že o ni budeme hrát v Plzni a doma se Slavií, to by byla trochu fantasmagorie. Z těch zápasů jsme mohli získat nějaký bonusový bod. Pro nás ten boj začíná teď. Reálně můžeme hrát o záchranu v Liberci a pak doma s Hradcem," konstatoval.

Reklama