Hlavní obsah

Od začátku sleduje svého konkurenta. S Kuchtou můžeme hrát spolu, ujišťuje posila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím jen makali na promrzlém Strahově. V sobotu odpoledne sehrají fotbalisté pražské Sparty první přípravné utkání. Od 15:00 budou na Letné hostit FC Kodaň v repríze letní bitvy z předkola Ligy mistrů. Očekává se slušná návštěva. Fanouškům budou také představeny dvě nové tváře, albánský útočník Indrit Tuci a norský záložník Markus Solbakken.

Foto: Sparta.cz

Nové sparťanské tváře Indrit Tuci (vlevo) a za ním Markus Solbakken.

Článek

Už aby se hrálo, shodují se v kabině. Tvrdý zimní dril se pomalu změní v herní ladění.

„Cítím se velmi dobře. První dva týdny proběhly z mého pohledu skvěle, trénovali jsme opravdu tvrdě. Máme před sebou přátelský zápas s Kodaní a věřím, že ze sebe dostaneme to nejlepší. Chceme si ho užít společně s fanoušky,“ líčí své první dojmy Indrit Tuci v rozhovoru pro sparta.cz.

Třiadvacetiletý albánský útočník přišel již koncem prosince z Lokomotivy Záhřeb.

Získat Solbakkena bylo těžké, prozrazuje Tomáš Rosický. Znám jeho otce, ale v příchodu jsem hrál jen malou roli, zlehčuje Brian PriskeVideo: Sport.cz

„Jednoznačně se nám líbí jeho typologie, na svou postavu má atypický profil. Indrit je technicky zdatný, umí si podobně jako Honza Kuchta seskakovat pro balóny mezi řady. Zároveň dokáže zastat více pozic, což potvrzoval v mládežnických výběrech. Může mít dobrý vývoj,“ představil posilu sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Kuchta byl na podzim nejvíce vytíženým útočníkem týmu. Vzhledem k podobnosti herních stylů si budou konkurovat. Albánec si českého reprezentanta na tréninku každopádně bedlivě všímá a nechává se inspirovat.

„Když vidím, že udělá nějaký speciální pohyb, snažím si ho pamatovat, abych ho mohl i já někdy v budoucnu uplatnit. Často na tréninku hrajeme společně, on na pozici devět a já za ním jako hráč číslo deset. To mi hodně pomáhá. Povedlo se nám už několik kombinačních akcí. Potvrdili jsme si, že spolu můžeme hrát. Mně osobně naše spolupráce opravdu vyhovuje,“ pochvaluje si Tuci.

Svá slova hned dokládá i příkladem z posledního tréninku.

Udrží Sparta Krejčího s Vitíkem? Nemůžu vyloučit vůbec nic, říká Tomáš RosickýVideo: Sport.cz

„Šli jsme s Kuchtičem sami na gólmana. Viděl jsem, že je Honza volný, takže jsem ani nepřemýšlel a přihrál mu, aby mohl dát gól do prázdné branky. Vždy budu raději hledat spoluhráče, který je v lepší pozici než já. Já můžu minout, ale on v takové příležitosti pravděpodobně s přehledem zakončí,“ líčí albánská posila.

V Praze se mu s přítelkyní líbí, snad jen počasí mu zatím trochu vadí. Proto už hledí k soustředění ve španělské Marbelle.

„Těším se, nebude zima, a i díky tomu se nám bude lépe trénovat. Užijeme si zase trochu sluníčka, trénování pak bude mnohem jednodušší,“ maluje si Tuci v rozhovoru pro klubové stránky.

Reklama

  Ml. Boleslav - Slovácko dnes 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.