Hlavní obsah

Odmítne Vrba převzít Kotalovu štafetu? Sparta se i s Peškem chystá na zrádné derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Favorit je jasný, oba pražské rivaly děli v ligové tabulce 21 bodů. Klokani jsou ovšem pro Spartu vždy nepříjemným soupeřem. Letenští fotbalisté porazili Bohemians v jediném z posledních tří vzájemných utkání, ale zároveň s nimi prohráli jediné z posledních 28 derby v nejvyšší soutěži. Tři dny po výhře nad Bröndby a postupu do jarní části Konferenční ligy potřebuje Sparta v honbě za špičkou tabulky tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Klokani v lednu na Letné loupili. Útočník Bohemians Tomáš Necid překonává v derby sparťanského brankáře Florina Nitu.

Článek

Klokani letos činí pražskému soupeři velké problémy. Sparta minule doma v lize prohrála s Bohemians (0:1) po 15 zápasech a poprvé od září 1996. Derby z konce ledna bylo osudné pro trenéra Václava Kotala. O týden později už v Olomouci čtyři dny po svém jmenování seděl na lavičce jeho nástupce Pavel Vrba...

Ani bývalý kouč národního týmu si ovšem na Bohemku nepřišel. Právě v Ďolíčku si jeho tým ve 4. kole nové sezony (1:1) připsal první bodovou ztrátu v tabulce.

Na nedělní derby už se domácí chystají i s Jakubem Peškem, který jim chyběl od posledního reprezentačního srazu a vrátil se na hřiště ve čtvrtek proti Bröndby.

„Cítil jsem se dobře, teď hůř, protože únava je veliká. Bylo to náročné utkání. Hlavně mazlavý terén, hrálo se na něm těžce. Ale věřím, že se dáme do kupy, zregenerujeme a připravíme se," vylíčil pátek pro klubovou televizi.

„Zpátky na hřiště jsem se hodně těšil. Chyběl jsem tři týdny. I když je horší počasí a horší hřiště, tak si to stejně užívám a těším se," líčí Pešek.

Sparťani jsou unavení, ale povzbuzení výhrou v duelu o jaro na evropské scéně.

„Určitě nám dodalo pozitivní energii, že jsme zápas dokázali zvládnout. Navíc jsem rád za první nulu na stoperovi, Domino (brankář Holec) taky. Měli jsme velkou radost, nulu jsme už potřebovali. Ale Bröndby nás tak úplně neprověřilo," uznává Ladislav Krejčí mladší.

Derby může být pro Spartu paradoxně těžší než zápas Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid z Bohemians a Filip Souček ze Sparty Praha

„Zápasy s Bohemkou nejsou nikdy lehké, ale chceme poslední dvě letošní ligová utkání zvládnout," ujišťuje Krejčí.

„Čekám podobné utkání jako s Brönby, bojovné, soupeř asi bude hrát ve stejném rozestavení. Bude se hrát asi jednoduše, vzhledem k terénu. Čekám boj, ale chceme ho zvládnout za tři body," přidává se Pešek.

Reklama

Související témata: