Hlavní obsah

Slavia v úzkých. Tvrdík reaguje: Odvolávat nikoho nebudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Twitteru, respektive sociální síti X je jako doma. Stejně jako na předchozí ligovou prohru s Plzní (0:1), i na nedělní ztrátu fotbalové Slavie s Olomoucí (2:2) reagoval její boss Jaroslav Tvrdík. „Druhé zklamání v krátkém čase. Odvolávat však nikoho nebudu, věřím svému týmu,“ vyťukal hlavní představitel sešívaných.

Foto: Veronika Kulhánková

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík na archivním snímku

Článek

Slavia Sigmu po celý zápas opticky přehrávala a držela územní převahu. Špatně pohlídaná standardka a minela Davida Zimy ji i tak poslala do dvoubrankové ztráty, kterou favorit horko těžko doháněl. Nakonec utkání dovedl k remíze. Řadě fanoušků se ale herní projev nezamlouval, což chápal i Tvrdík.

„Od týmu, který vyhrál skupinu Evropské ligy a dobrý fotbal zjevně umí, jsme čekali víc,“ napsal šéf Slavie. Jeho tým se sice parádní podzimní jízdou prosmýkl rovnou do osmifinále prestižní evropské soutěže, AC Milán ale byl nad jeho síly. Slavia vypadla i z MOL Cupu a v lize ztrácí na první Spartu šest kol před koncem čtyři body. Vážně tak hrozí, že sezonu zakončí bez trofeje.

„Titul nemáme ve svých rukou, ale je stále o co hrát. I kdyby jen o čest a důvěru,“ stojí v Tvrdíkově příspěvku. S tím souzní i slova kapitána Jana Bořila. „Nic nevzdáváme. Budeme chtít za každou cenu vyhrávat a uvidíme, jak to dopadne,“ řekl ostřílený bek na tiskové konferenci po utkání se Sigmou.

Tvrdík také zmínil, že klub pod novým majitelem Pavlem Tykačem prochází obdobím přerodu. „Máme za sebou fungování v modelu, kdy jsme museli z ekonomických důvodů prodávat opory. Cílem nebyly tituly, ale přežití. Nyní je rok nula v novém. Všichni toužíme po domácím úspěchu, po titulu. Věřím, že znovu probudíme mentalitu vítězů a že za vaši podporu budeme vracet radost.“

Daný úkol bude hlavní výzvou pro trenérský štáb okolo Jindřicha Trpišovského. Nejúspěšnější český kouč posledních let potřebuje mužstvo pečlivě přichystat na nedělní utkání s Hradcem Králové (15:00) a následnou nadstavbu. Může tak činit v poklidu, neboť Tvrdík o žádné změně na jeho pozici ani jinde nepřemýšlí.

„Věřím svému týmu, nebudu nikoho odvolávat. Pokud akcionář (Pavel Tykač, pozn. red.), nebo já sám dospějeme k tomu, že už nemám Slavii co dát, s hrdostí na svoji dosavadní práci odejdu,“ napsal Tvrdík.

Po dvou ligových ztrátách v řadě by ale on sám určitě rád jednou „tweetnul“ něco o kapku pozitivnějšího. Vždyť v Edenu nejsou moc zvyklí přicházet o body…

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.