Hlavní obsah

Ofenziva byla skvělá, musíme ale hrát i na nulu, varuje Sadílek po kanonádě před derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v sezoně dali doma víc než dva góly, nasázeli jich hned pět. Ačkoliv měli fotbalisté Sparty hodně problémů v defenzivě, poslední Pardubice nakonec porazili výrazně 5:2 a v neúplné tabulce se minimálně aspoň na den posunuli na druhou příčku ligové tabulky před Slavii. Právě v Edenu nastoupí Letenští příští neděli. „Možná si nulu schováváme na derby. To by bylo skvělé,“ přeje si záložník Lukáš Sadílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Sadílek ze Sparty Praha během utkání s FK Pardubice.

Článek
Fotogalerie

Patřil k nejlepším na hřišti. Třetí gól dal krásnou trefou zdálky sám, na čtvrtý nahrál Minčevovi. Sparta v lize nenašla přemožitele v 11 utkáních za sebou a v posledních třech naplno bodovala.

„Do ofenzivy jsme předvedli možná nejlepší zápas. Na druhou stranu, že v defenzivě dostaneme dva góly, takhle se vůbec nechceme prezentovat," hodnotí Lukáš Sadílek v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Chceme, abychom hráli na nulu, protože v jiných zápasech se nám to může vymstít, ale bohužel, stalo se. Zápas jsme ale nakonec zvládli docela v klidu," dodává.

Se svým výkonem může být spokojený, připsal si gól a asistenci.

„Jsem rád, že to tam spadlo, protože gól s Baníkem byl takový napůl vlastní. Takže konečně normální gól. (úsměv) Ne, jsem hlavně rád, že jsme vyhráli v Brně i tady větším rozdílem," cení si Sadílek.

Letenským teď vychází, co pilují na tréninku. „Situace, které nám nevycházely na začátku sezony, v poslední třetině, kde jsme to dohrávali špatně. Proti Pardubicím jsme je řešili velmi dobře. Samozřejmě tam byly ještě další šance, ale doufám, že to přijde v jiných zápasech."

Ani jeho efektní gól střelou z dálky nebyl náhodný. „Zůstáváme po tréninku s klukama a střílíme na bránu. Jsou to situace, kdy hrajeme balon do stran a chceme, aby někdo zůstával na vápně a my se do toho mohli opřít.. Šulo (Haraslín) mě výborně našel a já už jsem si míč jenom zpracovával. Gól jsem popravdě ani neviděl, protože mi tam přebíhali hráči. Jsem hlavně rád, že to tam spadlo," pochvaluje si.

Spartu ještě v týdnu čeká pohárový zápas v Domažlicích, každopádně se příjemně naladila na nedělní derby. „Určitě. Bylo by dobré, kdybychom nedostali dva góly. I v defenzivě bychom získali trochu sebevědomí. O to ale nejde. Když góly dostaneme, musíme jich dát víc. Možná si nulu schováváme na derby. To by bylo skvělé. Určitě je to dobré nastartování na příští týden," věří Sadílek.

Reklama

Související témata: