Hlavní obsah

Potvrzeno: Koubek prodloužil smlouvu s Plzní! Pokusíme se být ještě lepší, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, o čem už se v zákulisí nějakou dobu spekulovalo, se stalo skutečností. Trenér fotbalové Plzně Miroslav Koubek prodloužil s Viktorií smlouvu. Angažmá na západě Čech si protáhne o rok. O uzavření nového kontraktu s 72letým koučem informoval klub prostřednictvím svého webu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér fotbalové Viktorie Plzeň během semifinále MOL Cupu se Zlínem.

Článek

„Již během jarní části jsme se s trenérem bavili o různých možnostech, finálně si ke všemu sedli po posledním kole základní části. Naše dohoda pak vznikla velmi rychle. My jsme měli zájem, aby trenér ve své práci pokračoval, Míra Koubek rovněž, takže došlo k dohodě a povede Viktorii i v nadcházející sezoně,“ citoval klubový web Adolfa Šádka, generálního ředitele a předsedu představenstva klubu.

O tom, že Koubek zůstane v Plzni i další rok, bylo víceméně jasno už několik týdnů. Původně se v létě vrátil do Štruncových sadů jako dočasné řešení na jeden rok, ale nový tým, který kouč buduje za pochodu, pod ním zažívá fantastickou sezonu. Viktoria skončí v lize nejhůř třetí, čeká ji finále MOL Cupu (22. května se Spartou), v Konferenční lize došla až do čtvrtfinále. Díky úspěšnému vystoupení na evropské scéně získala na bonusech od UEFA čtvrt miliardy korun.

„S prací trenéra Koubka jsme velmi spokojeni. Vidíme, jak s týmem pracuje, dokáže zlepšovat mladé i nové hráče a zabudovávat je do týmu, což je naší filozofií. Těšíme se na další spolupráci,“ uvedl Martin Dellenbach, člen představenstva FC Viktoria Plzeň.

„Vážím si důvěry, kterou mi klub vyjádřil, i podpory viktoriánských fanoušků. Zároveň mám po roční práci pozitivní pocit ze vzájemné spolupráce s týmem i s kolegy z realizačního týmu. Právě tato zjištění hrála podstatnou roli v mém rozhodování. Věřím, že navážeme na práci, kterou jsme započali v aktuálním ročníku, a pokusíme se ji ještě o kus posunout,“ uvedl po podpisu nové smlouvy Miroslav Koubek.

Jeho mužstvo si díky nedělní výhře zajistilo už před začátkem nadstavby třetí příčku, vrcholem sezony pro něj bude finále MOL Cupu proti pražské Spartě (22. května v Doosan Aréně).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články