Hlavní obsah

Slovácko - Olomouc 0:2Olomouc zkazila návrat domácího kouče Svědíka. Na Slovácku uspěla po 11 letech

Fotbalisté Olomouce zvítězili ve 3. kole první ligy na Slovácku 2:0. Hanákům k tomu pomohly góly po chybách domácí defenzivy v úvodu obou poločasů, kdy se trefili Lukáš Juliš a Jan Vodháněl. Celek z Uherského Hradiště, na jehož lavičku se po nemoci vrátil trenér Martin Svědík, prohrál poprvé v sezoně. Sigma naopak zvítězila podruhé za sebou a na stadionu Slovácka v lize naplno bodovala po více než 11 letech a 10 zápasech.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Olomouce se radují z vítězství na Slovácku.

Článek

Už ve druhé minutě posoudil sudí Volek kontakt stopera Beneše s pronikajícím Juroškou jako faul a nařídil pokutový kop pro Slovácko. Po intervenci kolegů u videa a přezkoumání situace ale penaltu odvolal a domácímu záložníkovi navíc udělil žlutou kartu za simulování.

Do vedení tak nešli domácí, ale za chvíli hosté. Brankáři Hečovi v deváté minutě vypadl prakticky z prvního útoku Sigmy z rukou centrovaný míč, který se dostal k Julišovi a letní posila Hanáků měla cestu k druhé trefě v sezoně zcela otevřenou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

V souboji zleva Matěj Valenta ze Slovácka, Martin Pospíšil z Olomouce a Rigino Cicilia ze Slovácka.

Slovácko inkasovaný gól vyburcoval k velkému náporu. Vyrovnání viselo ve vzduchu po střelách Valenty, Hofmanna, Havlíka s Ciciliou či Reinberka, ale jejich pokusy šly buď těsně vedle, nebo je zlikvidoval pozorný Macík. V závěru poločasu se Sigma přece jen dostala na dostřel Hečovy branky, ovšem ojedinělý pokus Breiteho mířil vedle.

Krátce po změně stran srazila domácí aktivitu další hrubá chyba. Daníček ve 48. minutě velmi slabě posunul k brankáři Hečovi míč, kterého se zmocnil Vodháněl a obstřelem gólmana navýšil olomoucké vedení na 2:0.

Slovácko se dlouho vzpamatovávalo, k vyšší produktivitě mu měla pomoci kompletní obměna útočného tria po hodině hry. V 64. minutě zahodil tutovou šanci na snížení Reinberk, když snad z jednoho metru přestřelil Macíkovu branku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fanoušci Olomouce v utkání na Slovácku.

Tlak týmu z Uherského Hradiště neutichl, ale větší možnost už nepřišla. Naopak hostům se otvírala okénka v domácí defenzivě. Blízko třetí brance byl střídající Fortelný, jehož střela mířila těsně vedle. Kramářovi pak sebral gól z kopačky Heča. Hanáci už první venkovní výhru v ligovém ročníku bez větších potíží uhájili a jejich brankář Macík udržel premiérové čisté konto v sezoně.

3. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 0:2 (0:1)
Branky: 9. Juliš, 48. Vodháněl. Rozhodčí: Volek - Hájek, Žurovec - Radina (video). ŽK: Juroška - Navrátil, Vodháněl. Diváci: 4942.
Slovácko: Heča - Hofmann, Daníček, Kadlec - Reinberk (75. Sinjavskij), Valenta (83. Trávník), Havlík, Holzer - Petržela (61. Kalabiška), Cicilia (61. Vecheta), Juroška (61. Kim Sung-pin). Trenér: Svědík.
Olomouc: Macík - Pokorný, Beneš, Vraštil (46. Ventúra) - Chvátal, Breite, Pospíšil (46. Zorvan), Zmrzlý - Vodháněl (75. Fortelný), Navrátil (90.+1 Matys) - Juliš (69. Kramář). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články