Hlavní obsah

Omlazený Zlín touží navázat na vydařený závěr minulé sezony. Chceme do prostřední skupiny, tvrdí Vrba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S notně omlazeným kádrem vstoupí do nového prvoligového ročníku fotbalisté Zlína, kteří se v uplynulé sezoně zachránili mezi elitou až skvělým finišem a úspěšně zvládnutou baráží s Vyškovem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Pavel Vrba během utkání nadstavby v Pardubicích.

Článek

„V závěru jara jsme prokázali obrovskou soudržnost a týmový duch. Kéž bychom na to teď navázali," přeje si generální manažer Ševců Zdeněk Grygera.

Mužstvo opustili po vypršení smlouvy obránci Procházka s Jeřábkem, záložníci Čanturišvili, Hlinka, Fillo a Hrubý i útočníci Kozák, Balaj a Silný. „Psalo se o nás, že máme starý tým. Takže jsme borce v pokročilém věku propustili," zavtipkoval zlínský kouč Pavel Vrba.

V letním přestupním termínu přivítal ofenzivní fotbalisty Ndiayeho a Žáka i obránce Čelůstku, který se vrátil do mužstva z kyperského angažmá. Po skončení hostování v Třinci dostal v přípravě šanci mladý Hrdlička i další odchovanci Bužek s Poláškem.

„Na jaře se prosadil do sestavy Slončík. Věřím, že se to v dohledné době podaří i dalším našim mladíkům. Měli bychom teď být pohyblivější a naše hra živější. U některých zkušených hráčů, kteří odešli, se už těžko dal předpokládat výkonnostní progres," míní Vrba.

Věří, že si Zlíňané vezmou z minulého ligového ročníku ponaučení. „Na přelomu května a června to byly hodně náročné týdny. Tentokrát bychom se rozhodně chtěli záchranářským starostem vyhnout. Byl bych rád, kdybychom si po základní části zajistili v tabulce účast v prostřední skupině a měli před ligovou nadstavbou klid," vytýčil si ambiciózní cíl.

Zlíňany čeká těžký vstup do sezony. Začínají u nováčka v Karviné, avšak v dalších kolech budou hostit Spartu a pocestují na Slavii. „Samozřejmě bude hodně záležet na výsledku úvodního utkání v Karviné. Když mužstvo uhraje zkraje nějaké body, dostane se do pohody. Tým je nabuzený, a tak věřím, že se udržíme na vítězné vlně z konce uplynulé sezony. Jsem optimista, věřím, že začátek sezony zvládneme," přemítá Vrba.

Moravský klub přišel po minulé sezoně o hlavního sponzora, a tak změnil název z FC Trinity Zlín na FC Zlín. „Naším titulárním partnerem je nyní Tipsport. Jsme i díky podpoře města a kraje ekonomicky stabilní," tvrdí Grygera. „Jednání s dalšími potencionálními sponzory však stále probíhají," prozradil.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.