Hlavní obsah

Budějovice - Opava 0:1Opava utnula čekání na vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
88. Březina 0 : 1
Záznam online reportáže

České Budějovice

Fotbalisté Opavy utnuli třináct kol dlouhé čekání na ligové vítězství. Po přesné hlavičce Březiny dokázali svěřenci Radoslava Kováče vyhrát v Českých Budějovicích. Jihočeši inkasovali poprvé po 533 minutách.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Tomáš Čvančara z Opavy a Martin Králik z Budějovic.

Článek

První půle byla především nekonečnou přehlídkou vzdušných soubojů, protože oba týmy se prakticky bez ustání uchylovaly k dlouhým odkopům. Ve vzduchu měla sice Opava převahu a její hráči byli úspěšnější, nicméně vytěžit z toho nedokázali vůbec nic.

Do šancí se hostující tým dostal jen po dvou chybách brankáře Drobného v rozehrávce, ovšem v prvním případě nedokázal kiks domácího matadora potrestat Nešický, a když pak vybíhající gólman Jihočechů netrefil při snaze o odkop balon před pokutovým územím, stačil míč uklidit do bezpečí spoluhráč Havel.

Jihočeši byli blízko gólu po standardní situaci, kdy centrovaný míč přizvedl hlavou Javorek, ovšem Králik balon trknul jen do tyčky. Vzápětí se znenadání octl ve vyložené pozici domácí Novák, který se po rohovém kopu skvěle zbavil protihráče a z levé strany prošel do pokutového území, jenže pálil jen do náruče připraveného Fendricha.

Ani po obrátce se žádná kombinační přehlídka nekonala. Jihočeši sice přidali na aktivitě a měli hru pod kontrolou, nicméně do šancí se dostávali jen výjimečně. Alvir zpoza velkého vápna pálil těsně mimo, Mršič z přímého kopu sice parádně zakroutil balon kolem bránících hráčů Opavy, jenže Fendrich dokázal míč vyrazit.

Opavští se koncentrovali hlavně na uhlídání čistého konta, nicméně dvě minuty před koncem se jim znenadání naskytla velká šance, kdy nakopnutý míč bránící Novák jen prodloužil za svá záda a dobíhající Březina trknul balon do sítě!

Opava vyhrála na půdě soupeře poprvé od července 2019, kdy shodou okolností triumfovala právě v Českých Budějovicích. Následovala série pětadvaceti zápasů na půdě soupeře bez zisku tří bodů.

20. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - SFC Opava 0:1 (0:0)
Branka: 88. Březina. Rozhodčí: Petřík - Vlček, Váňa - Pechanec (video). ŽK: Králik - Čvančara, Dedič, Helešic. Hráno bez diváků.
České Budějovice: Drobný - Čolič (78. Valenta), Králik, Havel, Novák - Čavoš, Javorek - Mészáros (46. Diop), Alvir (78. Vais), Mršič - Ledecký (16. Brandner). Trenér: Horejš.
Opava: Fendrich - Březina, Kulhánek, Didiba - Mondek (89. Hrabina), Tiéhi, Nešický, Hellebrand (74. Řezníček), Helešic - Smola (78. Dedič), Čvančara (89. Rataj). Trenér: Skácel.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články