Hlavní obsah

Opora po čtyřech letech opouští Liberec, přestupuje do Rapidu Vídeň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Působil pod Ještědem čtyři roky, teď se loučí. Slovenský univerzál Martin Koscelník přestupuje z fotbalového Slovanu Liberec do Rapidu Vídeň. U Nisy odehrál 96 ligových utkání, připsal si 3 branky, 2 asistence a v kabině patřil k nejzkušenějším hráčům. Transfer potvrdily oba kluby na svých webových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Koscelník ze Slovanu Liberec a Peter Olayinka ze Slavie Praha.

Článek

Turnaj v Benátkách nad Jizerou si ještě o víkendu za Slovan zahrál. Proti Vlašimi už ve středu v sestavě chyběl. Aby ne, když tou dobou se už fotil v dresu se zelenými a bílými pruhy, který svého času proslavil také Antonín Panenka.

"Rapid je největší klub v Rakousku a já se chci přičinit o to, aby byl co nejúspěšnější ve všech soutěžích," libuje si Martin Koscelník.

Zrovna před rokem se spekulovalo, že o slovenského reprezentanta má zájem Sparta. K dohodě ovšem nedošlo.

Teď už Liberec opouští, v Rapidu dostal sedmadvacetiletý hráč smlouvu do léta 2025.

Do Slovanu přišel Koscelník před sezonou 2018/19 ze slovenského celku Zemplín Michalovce. Tehdy si ho vyhlédl trenér Zsolt Hornyák, spíše jako posilu do zálohy. "Nejlépe se cítím na pravém křídle. Mohu hrát ale i vlevo. Jsem spíše ofenzivnějším typem fotbalisty, který si rád zaútočí," prohlásil tehdy Koscelník. Ovšem postupem času si musel rodák z Vranova nad Topľou zvyknout i na defenzivnější úkoly a ve Slovanu se začal objevovat na pozici pravého obránce.

Na Allianz Stadionu, kde Rapid sídlí, si Koscelník zahrál se Slovanem již před dvěma lety v letní generálce. Teď tady začne novou fotbalovou etapu.

„Martin Koscelnik nasbíral zkušenosti na mezinárodní scéně, jak na klubové úrovni, tak s národním týmem. Je to hráč, který pracuje celý zápas dozadu dopředu, je extrémně běžecky silný. Nyní je kouskem skládačky na pozici pravého beka, který nám stále chyběl," pochvaluje si výkonný ředitel Zoran Barišič.

Liberec opustil také Milan Knobloch, brankář se stal posilou APK Karmiotissa, nováčka nejvyšší kyperské ligy.

Reklama

Související témata: