Hlavní obsah

Oslabená Slavia zabrala a na Plzeň ztrácí už jen bod. Sparta si zastřílela v Boleslavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nedělní program 26. kola fotbalové Fortuna ligy odstartoval hladkou výhrou Sparty v Mladé Boleslavi 3:0. Olomouc si poradila s Libercem 1:0 a Hradec otočil zápas v Teplicích, kde se radoval z vítězství 2:1. Slavia po sobotní remíze Plzně s Jabloncem cítila šanci dotáhnout se blíž vedoucí pozici Západočechů a díky trefě Ondřeje Lingra z druhé půle ji i využila. České Budějovice i přes to, že od 86. minuty dohrávali Pražané bez vyloučeného Talovierova, porazila Slavia 1:0 a na vedoucí Viktorii tak ztrácí už jen bod.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva Ondřej Lingr ze Slavie a Martin Králik z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Slavia ve čtvrtek prohrála 3:4 v Linci, přesto postoupila do čtvrtfinále Konferenční ligy, v němž se utká s Feyenoordem. Úřadující mistři osmkrát za sebou v nejvyšší soutěži s Českými Budějovicemi neprohráli, ale na podzim proti Dynamu získali jen bod za remízu 2:2.

Dlouho to vypadalo, že nerozhodným stavem skončí i nedělní zápas, ale střeleckou smůlu sešívaných protrhl v 58. minutě Ondřej Lingr. Jihočeši gólmana Koláře, ani přes nabídnutou přesilovku poté, co Talovierov obdržel druhou žlutou kartu, překonat nedokázali a Slavia se vítězstvím 1:0 přiblížila vedoucí Plzni na pouhý bod.

Takového soupeře jsme si moc nepřáli. Aspoň, že odvetu hrajeme doma, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Třetí Sparta porazila Mladou Boleslav v posledních čtyřech ligových duelech a jinak tomu nebylo ani v neděli. Do vedení Pražany poslal v 15. minutě Tomáš Čvančara a o deset minut později náskok zvýšil Martin Vitík. V nastaveném čase přidal třetí gól Ladislav Krejčí mladší. Mladoboleslavští zápas zdramatizovat nedokázali a připsali si druhou porážku pod koučem Pavlem Hoftychem.

Liberec chtěl potvrdit senzační vítězství nad Slavií na Hané. Jenže Sigma šla zásluhou Navrátila v prvním poločase do vedení a těsný náskok už nepustila.

Teplice po dvou porážkách 0:1 přivítaly na Stínadlech Hradec Králové a hned v 6. minutě je do vedení 1:0 poslal Ledecký. Nováček však o pět minut později vyrovnal a patnáct minut před koncem otočil skóre díky trefě Krále.

Program 26. ligového kola:
Sobota
Bohemians - Slovácko 1:2
Zlín - Pardubice 4:1
Ostrava - Karviná 1:3
Jablonec - Plzeň 0:0
Neděle
Mladá Boleslav - Sparta 0:3
Branky: 15. Čvančara, 25. Vitík, 93. Ladislav Krejčí ml.
Teplice - Hradec Králové 1:2
Branky: 6. Ledecký - 9. Rada, 76. Král
Olomouc - Liberec 1:0
Branka: 25. Navrátil
Slavia - České Budějovice 1:0
Branka: 58. Lingr

Reklama

Související témata: