Hlavní obsah

Sparťané v Plzni poničili kabinu! Viktoria sčítá škody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotní ligový šlágr v Plzni má nepěknou dohru. Fotbalisté Sparty přehnali oslavy první výhry (1:0) v Doosan Aréně po více než 11 letech, podle webu Viktorie po sobě v kabině zanechali solidní nepořádek a škodu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelec sparťanského gólu David Pavelka (vpravo) přijímá gratulace od spoluhráče Jaroslava Zeleného.

Článek
Fotogalerie

„Hned na úvod je slušností sportovně pogratulovat týmu Sparty k vítězství a zisku tří bodů. Bohužel jako klub musíme řešit i věci, které ke sportovní stránce nepatří, a těmi jsou škody, které jsme bezprostředně po zápase na městském stadionu zaznamenali. Zaznamenali jsme poničenou omítku, rozbité okno a vytrhané stropní podhledy. Rozumíme tomu, že hosté slavili výhru, nicméně tyto skutečnosti jsou za hranou a rozhodně by se neměly stávat. Během aktuální sezony jsme odehráli řadu velkých i vyhrocených zápasů, nicméně poškození zařízení šatny jsme zaznamenali vůbec poprvé," píše se na webu Viktorie.

K poškození majetku městského stadionu došlo prý také v sektoru hostujících fanoušků. „Diváci jistě zaznamenali plameny, kdy fanoušci úmyslně zapalovali sedačky a další hořlavý materiál (a to i v útrobách stadionu na WC), což je nebezpečná situace ohrožující bezpečnost návštěvníků stadionu. Přesně takto situaci vyhodnotili i přítomní profesionální hasiči, načež se rozhodli zasáhnout a plameny uhasit. Vážíme si tohoto postupu, díky kterému nemuselo dojít k přerušení utkání a evakuaci diváků," stojí na plzeňském webu.

Po 11 letech se Sparta v Plzni dočkala. Vítězství zařídil kapitán David PavelkaVideo: Sport.cz

Poškozeny byly i útroby stadionu, kde došlo k odtrhání radiátorů, umyvadel a dalšího sanitárního zařízení v prostorách toalet. „V tuto chvíli probíhá vyhodnocování kamerových záběrů a sčítání škod, které bude klub následně vymáhat," dodávají viktoriáni.

Změna v rozestavení se vyplatila. Ukázali jsme, že umíme vyhrát velký zápas, těší Briana Priskeho.Video: Sport.cz

Reklama